BALÓNKY JAKO OPRAVDOVÉ!

21 srpna, 2018|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY

Stará pošta v Kladrubech se proměnila ve výstavní síň, jako každý rok při Kladrubské pouti. V pátek 17. srpna se tam představili amatérští tvůrci z Kladrub i okolí. Na místě se sešly fotografie, dřevěné sochy i keramika. Výstavu zahájilo hudební duo sester Ivany a Jany Kvasničkových.

Návštěvníci měli co obdivovat, velkou pochvalu návštěvníků získal i sedmnáctiletý truhlářský učeň  Stanislav Kokrment. „Standa se věnuje práci se dřevem opravdu od mala a umí spoustu věcí, vyrobil mi i mnoho věcí do domácnosti, například chlebník, květináče, dekorace, domeček pro kočku,“ je na syna pyšná Jiřina Lišková.

Stříbrského návštěvníka Laca Kajabu nadchly hlavně fotografie a málem se omylem zakousl i do koláče z keramiky. „Byly tam opravdu pěkné fotky, nejvíce mě zaujaly části starých strojů, ale také okusy od bobrů, fotografie koní. Jedna fotky na mě dýchla chladem, byl to snímek kostela focený v zřejmě v zimním období. Hodně musím také ocenit vystavenou keramiku, balónky vypadaly jako opravdové a o koláčích ani nemluvím, málem jsem se zakousl v domnění, že jde o pohoštění, tak opravdově vypadaly,“ uvedl Kajaba.

Výstavu lze navštívit po domluvě s pracovníky kladrubského muzea.

MarS

Foto: Monika Šavlová

.

.