VOLBY SE BLÍŽÍ, JE TO JEN NA VÁS – VOLIČÍCH!

14 srpna, 2018|Posted in: Obecné

Politika by měla být službou veřejnosti. Právě volby rozhodují, kam se město bude ubírat!

Komunální volby se blíží. Nové zastupitelstvo města Stříbra si zvolíme první říjnový týden – přesně v pátek 5. a v sobotu 6. října 2018. Tradičně se o přízeň voličů bude ucházet i patnáct osobností kandidujících za ČSSD. V čele této kandidátky stojí ing. Václav Votava, který kandiduje na starostu města.

Proč jste se rozhodl kandidovat na post starosty ve Stříbře? Známe Vás hlavně jako poslance, šéfa Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, zastupitele Plzeňského kraje.

Za předchozí léta aktivní politiky jsem nasbíral řadu cenných zkušeností a kontaktů, které bych rád zúročil v práci pro město Stříbro. Občanem Stříbra jsem bezmála 30 let, žije zde můj syn s rodinou a mé milované vnučky Anežka a Eliška, moji přátelé a kamarádi. Moc mi tedy záleží na tom, jak se bude nadále ve městě žít.

Kandidaturou na starostu neusiluji o získání zaměstnání. Řadu let jsem aktivně podnikal a do politiky jsem vstupoval jako hmotně zajištěný, nemusím být nikomu zavázaný ani mě nikdo neřídí. Opravdu považuji politiku za službu lidem a věřím, že je to na mé politické historii také vidět.

Co byste rád pro naše město udělal?

Stříbro má řadu oblastí, které si zaslouží naší pozornost – jde zejména o bezpečnost ve městě, ale také o rozšiřování nabídky volnočasového vyžití pro mladé rodiny s dětmi a mladé lidi s cílem zajistit, aby chtěli ve městě trvale žít a nestěhovali se jinam. S tím souvisí samozřejmě i otázka bydlení a pracovního uplatnění. Je zde i prostor pro zlepšení péče a podpory aktivního života seniorů.

Bohužel mám dojem, jakoby se život ve Stříbře před nějakým časem zastavil. Myslím, že Stříbro má daleko větší potenciál pro svůj rozvoj, že ještě nevyužívá všechny možnosti, které se naskýtají. Na to bude upřena moje snaha a moje zkušenosti i kontakty.

Co byste vzkázal voličům – obyvatelům Stříbra?

Rád bych je požádal, aby opravdu přišli k volbám. Zabere to pár minut, ale právě ty rozhodují o tom, jakou cestou se bude město ubírat.