CHOVATELÉ OSLAVILI 70 LET KRÁSNOU VÝSTAVOU!

8 září, 2018|Posted in: Obecné

Druhý zářijový víkend patřil oslavám 70 let od založení stříbrského spolku chovatelů. Ti v rámci oslav připravili Jubilejní 25. bodovací výstavu králíků, holubů a drůbeže, kterou doplnili expozicí okrasného ptactva.
Chovatelé přivezli do Stříbra 186 králíků, 156 holubů a 61 volier drůbeže. Ptáčkaři obsadili všechny klece a předvedli malé i velké papoušky, většina z nich byla prodejná.
Na výstavu přijela z Víchova také Petra Havlíková. „Já mám zvířata ráda, doma jich máme hodně. Tady se mi líbí jedno krásné morče, ale nevím, jestli doma uvítali další přírůstek,“ smála se návštěvnice z Víchova.
O zvířátka měly zájem hlavně děti, které toužily nějaké chlupáče pohladit. „Mně se tu líbí ti králíčkové. Já už doma jednoho mám, jmenuje se Kulíšek a je mu sedm měsíců,“ řekla Anežka Dlouhá.
Výstavu doplnila také živá hudba, občerstvení a prodej přebytků i zvířat. „Myslím, že každý si přišel na své, vystavovatelé přivezli své nejlepší kousky z chovu, bylo co hodnotit a hodnotící komise měla opravdu těžkou práci. Udělili jsme desítky pohárů a mnoho čestných cen. A teď skončily oslavy jubilea a my už se postupně budeme připravovat na listopadovou 11. propagační výstavu okrasného ptactva ve Stříbře. Tomu ale ještě předchází všeobecná výstava v Bezdružicích, které se zúčastníme 13. října,“ uvedl předseda ZO ČSCH Stříbro Antonín Stehlík a přidal poděkování všem, kteří se podíleli na oslavách a výstavě k 70. výročí organizace.

 

.

.