FESTIVAL JÍDLA Z CELÉHO SVĚTA V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH!

22 září, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY, Recepty

V Mariánských Lázní pomalu vrcholí přípravy na 1. ročník akce Lázeňský Food festival, který se bude konat 29. září od 10 hodin na lázeňské kolonádě. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční pokrmy z několika zemí světa. Akci připravuje Andrea Sasková, která je mimo jiné také autorkou dvou kuchařských knih Vaříme srdcem. „Bude to pojato jako tradiční festival s programem a hudbou.  Na místě bude jídlo z různých koutů světa, například z Peru, Barmy, Srbska, USA, Thajska a dalších států. Ale představí se také tuzemské restaurace a regionální pivovary, včetně našeho mariánskolázeňského,“ nastínila dění festivalu Andrea Sasková.
Podobné food festivaly se stávají novým trendem a jejich návštěvnost rok od roku stoupá. „Jídlo je mojí vášní i profesí a podobné festivaly pravidelně navštěvuji, proto jsem se rozhodla uskutečnit podobnou akci i u nás. V Mariánských Lázních se zatím food festival v takovém rozsahu nekonal, chtěla jsem to změnit a přiblížit atmosféru food festivalů pořádaných běžně ve velkých městech i domácím lázeňákům a lázeňským hostům. Kolonáda je krásné místo, pro takovou akci jako stvořené. Svoji oblíbenou lahůdku si najde každý, jak masový nadšenec, vegan, vegetarián nebo milovník něčeho sladkého. Tak přijeďte ochutnat třeba thajské kari, srbskou plieskavicu, peruánskou butifarru, barmské speciality či dobroty z avokáda. Budou i palačinky, speciální cukrová vata nebo bistro pro milovníky pálivých chilli papriček,“ láká gurmány na festival  Sasková.
Aby se dobře jedlo a pilo, je pro účastníky festivalu také připraven kulturní program, ve kterém vystoupí  Znouzectnost, Bouborgrass a The Covers. O kreativní zábavu pro děti se postará Domeček z Vrbiček ve svém stánku, kde si děti budou moci něco zajímavého vyrobit.

Foto: archiv Sasková
.