DOMOVINKA KŘTILA KALENDÁŘ – KOUPÍ POMŮŽETE SENIORŮM

30 října, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Poslední říjnový víkend patřil oslavám založení republiky. Ale i pro stacionář Domovinka měl velký význam. V kavárně Caffé terasa konal křest kalendáře a vernisáž druhé putovní výstavy Domovinky pod názvem Stáří není nuda. „Tento kalendář pro nás nafotili David Švarc, Kateřina Misíková, Olga Čechová a  Anna Krejčová ( pseud. Aann Ic Ka).  Výtěžek z prodeje tohoto kalendáře půjde pro zkvalitnění péče stacionáře. Jsem velmi potěšena, že se křtu účastnily  Alena Hynková, která je vedoucí sociálního odboru s kolegyní Jarmilou Srbkovou a také místostarostka ÚMO 1 Ivana Mádlová. Celou akci provázel slovem redaktor Českého rozhlasu Plzeň Stanislav Jurík. Akce proběhla v příjemné atmosféře, přišla spousta lidí, ani jsem to nečekala. Byli to přátelé mí, fotografů, ale i přátelé Domovinky, což mne potěšilo nejvíc. I lidé, kteří nás sledují na sociálních sítích se přišli osobně podívat . Kalendář s námi křtily i čtyři úžasné dámy – modelky na fotografiích a večera si opravdu užily. Kalendáře a výstava mají upozornit na to, že senioři nemají stát na okraji společnosti. Mottem našich putovních výstav je – Děti jsou naše budoucnost, senioři minulost. Oboje musíme hýčkat a chránit. Proto si stáří zaslouží stejnou pozornost jako mládí,“ vysvětlila ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová.
Na křest se přijela podívat i předsedkyně vozíčkářů Plzeňska Anna  Stejskalová. „Křest se konal ve velmi pěkném prostředí, kde se sešli samí úžasní lidé a hrála skvělá kapela. Kochala jsem se pěknými snímky a také kalendáře mě zaujaly. Tři sudičky pokřtily a popřály hodně štěstí nejen kalendářům, ale také Domovince v její činnosti. Velkou zásluhu na tom má paní ředitelka Bohumila Hajšmanová, je to skvělá žena. Věřím, že koupené kalendáře udělají radost nejen mně, ale i mamince a kamarádce. Děkuji za pomoc všem, jinak bych se nemohla vernisáže zúčastnit, Bohunce, rukám ochotných mužů a žen, kteří mi pomohli jako vozíčkáře překonat několik schůdků. Hodně štěstí,“ vzkazuje Domovince i ostatním Anna Stejskalová.

Výstava fotografií se přemístila do stacionáře na plzeňských Slovanech. „Putovní výstavu můžete zhlédnout v prostorách Domovinky, i kalendáře tam můžete koupit a tím podpořit další aktivity s našimi seniory. Protože během focení vznikla dvě témata, vznikly i dva kalendáře. Stolní, který má stejný název jako tato výstava a nástěnný, který jsme nazvali Atmosféra První republiky. Oba kalendáře jsou charitativní a budou dál pomáhat našim seniorům – jeho prodejem získáme finance na další akce a další projekty,“ dodala Hajšmanová.
Pokud vás  projekt oslovil, můžete formou daru podpořit nejen další projekty, ale i služby Domovinky.  Váš dar lze poslat na účet 107-1434890287/0100, více informací o činnosti stacionáře najdete na stránkách www.domovinka.cz
Zájemci o kalendář mě mohou kontaktovat, přivezu! 🙂
MarS
Foto: Blanka a Martin Křikakovi
.