PŘED MUZEEM JE KRÁSNÉ NÁMĚSTÍČKO

20 prosince, 2018|Posted in: Obecné

Nádvoří před stříbrským muzeem dostalo nový kabát. Povrch je zcela obnovený, přibylo schodiště, stromy a také lavičky. Schodiště nevede jen nahoru k náměstí, ale plocha nad ním bude sloužit i jako malé pódium. Slavnostní představení dokončené stavby se konalo ve čtvrtek 20. prosince. Všechny přítomné uvítal starosta města Stříbra Václav Votava, slavnostní salvou přispěli i ostrostřelci.

Na místě byl i zajímavý kulturní program, kromě koled a další muziky viděli návštěvníci také oživlý betlém v podání divadelního souboru DIVOCH. „Krásně to tu opravili, bylo to potřeba. Líbí se mi i program, prostorově se to sem opravdu hodí. Děti jsou v přední řadě na schodech, aby viděly. Pěkné vystoupení,“ chválil Milan Javůrek ze Stříbra.

Akce se líbila také Jindřišce Netrvalové a Růženě Čechové. „Je to tu moc hezké, rády jsme se přišly podívat nejen na náměstí, ale také na program i na setkání s přáteli. A ochutnaly jsme i výborné občerstvení,“ usmívaly se náštěvnice.

Všem přítomným popřál krásné svátky starosta města Václav Votava. „Jsem rád, že se toto dílo zdařilo, náměstí před muzeem se tak stalo krásnou vizitkou města. Rád bych, aby to tu ožívalo kulturními akcemi, a to nejenom v předvánočním čase. Přeji všem krásné vánoční svátky a v roce 2019 jen to nejlepší,“ řekla starosta Votava.

Audio  Český rozhlas:  https://plzen.rozhlas.cz/muzejni-namesti-ve-stribre-je-po-rekonstrukci-zitra-se-uskutecni-jeho-slavnostni-7708486

Video:   https://www.youtube.com/watch?v=OC02PjllAiI&feature=youtu.be

.