RELAXACE S HUDBOU

23 února, 2019|Posted in: Články

Někdy člověk přijde domů z práce a nemá náladu na nic. Vlak, kterým denně cestuje, měl tento týden „teprve“ podruhé zpoždění a to je středa, v práci se nedařilo jak by mělo, kamarádka Vás pomluvila a další Vám to řekla atd. atd. atd. Pak má člověk chuť akorát si tak prásknout plechovku piva, dát si cigárko a hodit nohy na stůl a prostě se patlat v tom, jak je ten svět nespravedlivý.  Čímž ovšem ničemu nepomůže. Anebo má často jinou možnost, a tou je vyrazit si ven na procházku, vzít foťák a jít fotit, jet do kina anebo prostě někam vyrazit za kulturou.

Poslední variantu jsem ve středu 20.února zvolila já. Od 18h se konal v Regionálním muzeu Kladrubska koncert studentů plzeňské konzervatoře.  Své umění zde předvedli tři fešní mladíci – Pavel Čížek na pozoun, Filip Kuthan na klarinet a Lukáš Wiesinger na trubku. Doprovod na klavír jim dělala jejich učitelka paní Pavlína Vaněčková. Že si svoji životní dráhu zvolili správně bylo znát hned při prvních tónech. Tito kluci hráli s elánem a nadšením a hráli opravdu moc dobře.
S počtem 15 návštěvníků koncertu  vyjádřil maximální spokojenost  pan ředitel muzea. Ti odměnili vystupující opravdu bouřlivých potleskem.  Večer se dá tedy shrnout v jediné …. spokojeni byli všichni, akce se tudíž povedla. Domů jsem šla s dobrou náladou a krásným zážitkem.
Monika Šavlová
.
.