VÝTVARNÍCI BORSKA ZAHÁJILI VÝSTAVU V KLADRUBSKÉM MUZEU

16 února, 2019|Posted in: Obecné

Zatímco ve stříbrském muzeu svoji výstavu pořádali již několikrát, v kladrubském tomu tak bylo poprvé. Řeč je o výtvarnících Borska, které pozval sám pan ředitel ing. Parlásek. Ten také jejich výstavu zahájil při slavnostní vernisáži v pátek 15.února. Všechny vystavující řádně představil, seznámil přítomné s jejich díly a připomněl jejich úspěchy nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Za všechny vystavující pronesl krátký proslov nejstarší pan Rybecký. Nejstarší proto neb kromě něj zde vystavovali svá díla i oba jeho synové.

Výstava je velmi různorodá, jak slibuje už sám název. Šperky, obrazy, sochy i keramika. To vše je k vidění a již při vernisáži si toto prohlédlo velké množství návštěvníků. Na  výstavě má dokonce zastoupení i město Kladruby v podobě překrásných obrazů Hany Petráškové.
Výstava končí 10. března.  Pokud má někdo rád umění, může spojit hned několik akcí dohromady. Ve středu 20. února bude totiž od 18h ve výstavním sále RMK koncert trubky a klarinetu. Návštěvníci tak mohou nejen shlédnout úžasná vystavovaná díla, ale též si užít chvilku pohody s krásnou hudbou.
Monika Šavlová
.