Z GANAJOVY STEZKY

26 února, 2019|Posted in: Obecné

 O víkendu se ve Stříbře odehrál běžecký závod pod názvem Ganajova stezka v délce 5,5 km. Jak někdo běžců pak v cíli vtipně poznamenal, měla by se stezka spíše jmenovat Stezka Ganajova kamzíka. Trať totiž vede městským parkem nejenom po klasických stezkách, ale také po úzkých cestičkách okolo skal a pěkně nahoru dolů.
Počasí přálo a na startovní čáru se postavilo přes osmdesát běžců v osmi kategoriích, z toho dvacítka žen. Úplně poprvé běžela závod Veronika Burianová z Újezdu pod Přimdou. „Začala jsem běhat nedávno a den před závodem mě někdo připomněl závod ve Stříbře. A tak jsem se na poslední chvíli rozhodla,že to pojedu zkusit a vůbec nelituji. Tedy, trať byla docela náročná kopcovitá, hlavně ten poslední kopec byl hrozný, ale jsem šťastná, že jsem to uběhla,“ řekla Burianová, která na závod vzala ještě kamarádku Martu ze Skviřína.
Z Plané přijeli Jan Danko a Vít Kňourek. „Krásný běh, členitá trasa, taková ne úplně lehká, ale dala se. Navíc nám dne přálo počasí, i když bylo chladno, tak svítilo slunce. Každopádně mají Stříbrští úžasný prostor k běhání. A my zase někdy přijedeme,“ uvedli běžci z Plané.
Foto: Jiří Trávníček
.