MOTOKROSOVÁ SEZÓNA ZAČALA

28 března, 2019|Posted in: Obecné

Fanoušci řevu motorek, prachu, adrenalinu a krásných sportovních zážitků se opět dočkali. První závod krajského přeboru SMS ZČ – Kovošrot Nepomuk 2019 se jel v neděli 24.3.2019 v Merklíně. I přes velmi nepříjemnou kolizi závodníka s diváky při kvalifikaci se odpoledne nakonec povedlo a diváci si užili pěkné motokrosové bitvy.

   Závodilo se ve třídách HOBBY MX2, HOBBY MX1, Veterán 40+50+60, MX2 a MX1. Protože „republika“  se pojede poprvé až v neděli 31.3.2019 v Lokti, pojalo mnoho jezdců závody v Merklíně jako příležitost k prvnímu „ostrému tréninku“. Fanoušci tak na trati viděli např. 111 Petra Bartoše, 191  Járu Romančíka, 202 Jonáše Nedvěda, 240 Ládína Červenku anebo po roce se vrátivšího 27 Martina Fiňka. Zejména Finěk s Bartošem se postarali o luxusní podívanou v druhé jízdě, kde spolu bojovali o každý kousek trati.  Celkovým vítězem závodu byl nakonec Finěk (  tým KRTZ MOTOSPORT Blatná). Druhý na bedně stanul Rakušan Bermaschlager a třetí místo obsadil již zmiňovaný, nestárnoucí borec Petr Bartoš.

V MX 2 zvítězil Jonáš Nedvěd, jezdec týmu ORION RS PETROL.

My jako Kladrubáci jsme samozřejmě jeli povzbudit i našeho kladrubského jezdce s číslem 161 Pavla Nového. Pavel si vedl dobře a po první jízdě byl 3. v kategorii veterán 50+ . Bohužel v 2. jízdě byl sražen krátce po startu a než se „posbíral“, musel se hodně snažit, aby se zezadu probojoval někam na důstojnou pozici. Což se mu  povedlo a po prvním závodě letošní sezony je zatím na celkové 4. pozici. Vzhledem k tomu, že se Pavel pravidelně umisťuje v celkovém pořadí na bedně, věříme, že i tato brambora je jen prozatímní.

Monika Šavlová

 

.