DÉŠŤ RADOST Z POUTĚ NEZKAZIL

28 dubna, 2019|Posted in: Obecné

V sobotu se v Černošíně konala pouť svatého Jiří, která byla dopoledne zahájena Mší svatou v tamním kostele.
V odpoledních hodinách se pak program kvůli nepříznivému počasí rozdělil na dvě místa, zatímco na náměstí byly trhy a pouťové atrakce, v sále Motorestu Vlčák se postupně představily mažoretky, tanečnice a různé hudební skupiny. Večer se pak konala klasická taneční pouťová zábava.

V muzeu byla současně zahájena výstava panenek z let od První republiky do šedesátých let. A Černošínští také mohli vybrat projekt rozhledny, který se jim líbil. V nabídce je devět projektů, která zůstanou v muzeu až do 24. května.
Na pouť se vydali ze Stříbra i manželé Lenka a Stanislav Zoubkovi. „Udělali jsem si pěkné rodinné odpoledne, děti si nakoupily různé sladkosti, užily kolotočů.  Potkali jste tu mnoho známých. A nezapomněli jsme se podívat i do muzea, které nás opravdu překvapilo bohatou expozicí a krásnou výstavou panenek. Takové ty panenky, co měly naše babičky, tak jsem si zavzpomínala. Bylo to opravdu pěkný a troška toho deště nám vůbec nevadila,“ uvedla Lenka Zoubková ze Stříbra.
Pouť i muzeum si obešla i Veronika Bursová z Černošína. „Ta výstava panenek je moc pěkná, líbila se mi. Te´D si chci ještě jít užít atrakcí a něco vystřílet, třeba růže. Půjdu i do motorestu podívat se na program. Jen to počasí mohlo být trochu lepší,“ řekla Bursová.
MarS
Foto: Hana Bernhardtová + Martina Sihelská
.