KONCERT POMŮŽE K NÁKUPU MOBILNÍHO ULTRAZVUKU

7 května, 2019|Posted in: Obecné

Ve velké synagoze v Plzni na Klatovské třídě se konal Benefiční koncert pro Domovinku, což je zařízení, které zajišťuje domácí a hospicovou službu v Plzni a širokém okolí. Koncert měl zajímavý program, ve kterém postupně vystoupili žáci ze ZUŠ Terezie Brzkové, ze ZUŠ ze Stříbra a o závěr se postarala skupina KB Akustic Band. Hudebním večerem provázel slovem moderátor Českého rozhlasu Plzeň Stanislav Jurík, který je zároveň  členem skupiny KB Akustic band. „Pro nás to byla jasná volba! Jako moderátor a spoluorganizátor akcí pracuji s Domovinkou už nějaký ten pátek. A možnost si zahrát ve Velké synagoze v Plzni, kde jsem doposud zatím jen moderoval koncerty druhých? To se prostě neodmítá,“ řekl s úsměvem Stanislav Jurík, který Domovinku tak podpořil.

Ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová říká, že peníze jsou stále potřeba. “ Domácí hospice ještě nejsou samostatně financovatelné, takže potřebujeme peníze i od dárců, abychom mohli nakoupit různé přístroje, zaplatit lékaře, sestry, léky. Teď momentálně potřebujeme nutně mobilní ultrazvuk, který stojí 170 tisíc korun, takže peníze z koncertu půjdou na tento přístroj,“ uvedla Bohumila Hajšmanová. Peníze ze samotného koncertu ale nestačí, protože v synagoze přispěli lidé částkou necelých sedmi tisíc, další dárce pak poslal na účet pět tisíc. „Zatím je to málo, ale budeme doufat, že se objeví další dárci a pomohou nám. Každá koruna by byla dobrá. Pokud by někdo chtěl přispět na mobilní ultrazvuk, může poslat libovolnou částku na č. ú. 107-1434600227/0100 a dopředu opravdu děkujeme,“ dodala Hajšmanová.

Koncert navštívila také Helena Kokrmentová z Kladrub. „Přijela jsem podpořit dobrou věc. Navíc si vážím všech, kteří se nějakých způsobem starají o nemocné či staré lidi, je to opravdu záslužná práce. Doufám, že i mé peníze pomohou k nákupu tolik potřebného ultrazvuku. Navíc bych chtěla říct, že koncert byl úžasný, každý muzikant byl skvělý. A ta závěrečná skupina KB band mě moc mile překvapila, hrála perfektně a doufám, že je ještě někde potkám,“ uvedla Kokrmentová.
MarS
.