SAJDY A ČTYŘKOLKY OBRAZEM

29 května, 2019|Posted in: Obecné

Už několikrát jsem psala, že Sv. Petr má prostě stříbrský terén rád. Možná proto, že nese jeho jméno, možná proto, že se tu prostě jezdí super závody. A je jedno, jestli se jedná o motokros, sajdy nebo čtyřkolky. Posledním dvěma jmenovaným patřila trať v neděli 26. května, kdy se zde jelo Mezinárodní mistrovství ČR side a quad s vloženým závodem v motokrosu – veterán klasik. Zatímco v sobotu trať zasypávaly dešťové přeháňky jedna za druhou, v neděli vykouklo sluníčko a bylo krásně. Je pravda, že v některých místech si závodníci pro změnu trochu zapolykali prach, a jinde se zase museli potýkat s nakropeným bahýnkem, ale to prostě k těmto sportům patří. Diváci nevěděli, kam koukat dřív – skoky na lavicích nebo televizní skok nebo prostě souboje v zatáčkách. Bylo to bezvadné odpoledne, kdy nechyběly opět veselé, ale profesionální komenty Míry Šimka a později i Petra Maršálka.
A aby nemohli diváci říct, že zažili málo adrenalinu, pozval pořadatel na dvě vložená vystoupení mezi závodními jízdami mladého borce – kaskadéra Richarda Mošnu, který na své čtyřkolce předvedl opravdu luxusní show. Neváhal přizvat i dobrovolníky, kterým ti, na něž se nedostalo, sice záviděli ,ale na druhou stranu si říkali: “ No to bych asi nedal, ještě že tam nejsem. “ Já tedy určitě. Výsledky budou jako vždy v brzké době na stránkách AMK Stříbro, tudíž jen pár fotek pro představu :-)
A na závěr myslím, že jako jedna z mnoha fanynek těchto sportů bych za všechny měla vyslovit díky všem pořadatelům, kteří zde strávili pěkných pár odpolední, večerů a celý víkend, aby vše klapalo jak mělo. A nyní nezbývá nic jiného,než se těšit na letošní září, kdy se zde 29. pojede Západočeský přebor.
Monika Šavlová
.
.