NA BRANCE HOVOŘILI O DRAHÝCH KOVECH

15 června, 2019|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Ve stříbrském hotelu U branky konala přednáška o investicích a rozumných vkladech pro budoucnost i jako pojistku pro stáří a nemohoucnost. Přednášet přijela Monika Mácová Bryšová z Plzně, historička moderních dějin. Její výklad přijely vyslechnout desítky posluchačů ze Stříbra i širokého okolí. Ti se tak z přednášky pod souhrnným názvem cykly bohatství dozvěděli, jak směnit peníze do nejlepší investice v této době, tedy do drahých kovů, jako je zlato, stříbro a platina.

Mezi posluchači seděli také Soňa Kadečková a Zuzana Holáková. „Pro nás to byla velmi zajímavá, poučná přednáška. Paní Bryšová vše podala jednoduše a věcně, že to pochopí každý laik, jasně vysvětlila princip fungování jednotlivých cyklů bohatství. Odnesly jsem si nové informace a bylo to pro nás i příjemně strávené odpoledne. Lektorka byla skvělá,“ shodly se obě posluchačky ze Stříbra.

Pokud by se našli další zájemci o podobnou přednášku, přikládám ještě podrobnější informace. Další pro vás připravujeme v podzimních měsících.

A trochu detailněji zde při rozhovoru s paní Ivanou Jarešovou:

Celý život se potýkáme se situacemi, které nás občas i nemile zaskočí. A musíme sáhnout ke krajním řešením. Je dobré tedy předvídat a držte se podobného hesla „Klíčem pro úspěch není přesné předpovídání budoucnosti. Klíčem je být na ni připraven.“ Po staletí prověřený princip znaly už naše babičky, říkaly: „Nedávej všechna vejce do jednoho košíku.“

U nás v regionu se poslední dobou rojí přednášky na podobné téma, rozhodla jsem se kontaktovat specialistu přes zlato Ivanu Jarešovou. Přece jen, na prvním místě úspěchu stojí zdraví, ale i to druhé místo má své důležité postavení – být zabezpečený.

Jak Vy vidíte situaci našeho trhu v posledních letech? Dá se výhodně připravit do budoucnosti formou schraňování majetku a podobně?

Základní rozdělení našeho majetku je trojí: finanční produkty, nájemní nemovitosti a hmotné věci(zlato, stříbro apod.)Když je období blahobytu a prosperity, roste cena finančních produktů i nemovitostí a hmotné věci jsou v té době levné . Vždyť všichni známe to pravidlo: kupovat levně, prodávat draze.
A když se ekonomice nedaří, což jsme zažili v letech 2008 – 2009, razantně klesají ceny akcií, nemovitostí a v tu dobu roste cena hmotných věcí, zejména fyzického zlata a stříbra. V roce 2009-2011 zhodnotilo zlato na dvojnásobek, stříbro dokonce na trojnásobek.
V posledních deseti letech jsme žili v prosperitě a růstu ekonomiky, nyní začíná ekonomika zpomalovat.
Jak tedy v této době investovat, jak ochránit majetek před ztrátou hodnoty? Stačí včas přesunout peníze na místo, které vydělává právě tehdy, když se ekonomice nedaří.

To jistě chápe i laik. Ale jen těžko lidé odhadnou , kam své úspory přelít. Většinou je dávají do nemovitostí. Pojistek. Spoření. Kam ještě byste doporučila ukládat finance?

Naprosto zásadní je především ochrana už naspořených úspor. Za posledních 18 let ztratily naše úspory téměř polovinu své kupní síly. Stále více klientů chce mít své peníze skutečně pod kontrolou, a to nejen na papíře, ale i fyzicky. A proto si spoří do zlatých cihliček. Jde o druhé nejoblíbenější spoření vůbec. Je to stejně snadné jako mít účet v bance. Můžeme začít už od 500 Kč měsíčně.

Zlato? To zní skoro pohádkově. Proč?

Zlato je anonymní – že ho máte nelze dohledat, tak jako nemovitosti nebo jiné druhy investic. Stříbro slouží jako smysluplné spoření pro děti, či jako ochrana před utrácením. Díky kovům lze nastavit strategii, jak se v rozumném čase dostat k vlastní nemovitosti s menší hypotékou nebo bez ní.
Vraťme se k jednoduchému selskému pravidlu, které je staré víc než 6 000 let!
Hlavním důvodem, proč lidé nakupují zlato, je ochrana úspor proti znehodnocení v době finanční krize či vysoké inflace. Zlato je také častou volbou jako ideální zajištění na důchod nebo zabezpečení hypotečního úvěru.

Jak na tom jsme celkově, co se týče spoření do zlata? Slyší na to Češi?

Popularita drahých kovů plynule roste už několik let, jsou oblíbené u takřka poloviny Čechů, kteří pravidelně spoří. Čím dál více lidí v současné chvíli volí drahé kovy jako nejlepší možnost, jak uložit a zhodnotit své úspory. Nacházejí v nich bezpečí a jistotu ve chvíli, kdy ekonomika zpomaluje a svět se obává přicházející recese.

Jak správně investovat do zlata? Jednou z nejvýhodnějších strategií je pravidelné spoření. Jeho hlavním pozitivem je průměrování ceny. Můžete si postupně naspořit i slitky, na jejichž jednorázový nákup byste neměli dostatek prostředků.
Pro naše klienty jsme připravili unikátní produkt Komoditní účet.

Děkuji za rozhovor.

Kontakt:
Oblastní vedoucí pro Stříbro a okolí : Ivana Jarešová, tel. 723 037 069
Oblastní vedoucí pro Tachov a okolí : Hana Tyrpáková, tel. 742 042 120

(plin)

.