ČERNOCH ZMÁTL ČERNOŠÍNSKÉ ZPRÁVOU, ŽE ZALOŽIL JEJICH MĚSTO

17 července, 2019|Posted in: Obecné

Černošínské muzeum se dostalo do širokého povědomí a to tak, že na místo jezdí turisté z celého světa, a to doslova. V posledním týdnu mělo muzeum návštěvu z Angoly. Ve dveřích stanul dvoumetrový člověk a řekl česky – jdu se podívat na město, které před lety založil můj pra-pra-pra-pra děda. Černošín.  Po pár vteřinách se černoch Lourenco Lino De Sousa rozesmál. „No, přece jste Černošín? A já jsem černoch,“ bylo vidět, že má skutečný smysl pro humor.

Lourenco Lino De Sousa studoval v Česku a dnes je zástupce děkana pro vědeckou činnost na Pedagogické fakulty  ve Cuanza Sul University Katiavala Bwily v Angole. „V Praze jsem studoval v oboru zemědělství a titul jsem získal na České zemědělské univerzitě. Nabyté znalosti u nás v Angole využívám. Do Česka se vracím rád, mám zde přátele, česky umím. Jednou mi kamarádka vyprávěla o Černošíně, tak jsem ho opravdu chtěl vidět – naskočila mi ta myšlenka černoch – Černošín. Asi jsem tím paní trošku zaskočil, ale nakonec jsme se zasmáli.  Tamní muzeum je úžasné, moc se mi tam líbilo, našel jsem i věci z historie zemědělství, poznal pana starostu. Mají to tam moc krásné,“ uvedl Lourenco Lino De Sousa.

Do muzea ho navedla Hana Bernhardtová. „My se známe řadu let z Prahy. Lourenco je skvělý vzdělaný člověk a moc si ho vážím,“ řekla Bernhardtová.

MarS
.