POZDRAV Z KLADRUBSKÉ POUTI

20 srpna, 2019|Posted in: Obecné

Sobotní program kladrubské pouti byl jako každý rok velmi pestrý. Jako první si užili příjemné dopoledne naši nejmenší, kterým zahrálo pohádku Divadlo Řimbaba. Následovala taneční hudba 80 let GOLDEN WIND. Na své si přišli i milovníci staropražské kapely ŠMRNC. Další program už se nesl spíše v duchu „bigbítu“, kdy se na pódiu vystřídala rocková skupina Telefon se skupinou Vejce. Zumba Dance Show rozpohybovala ty, kteří ještě po smršti rockových skladeb stále netančili ,a noc zakončila revival zpěvačky Pink tzv. ABSOLUTE PINK.
Nelze ovšem opomenout překrásně připravenou výstavu starých zemědělských strojů, zvířectva a rostlin zdejšího svazu chovatelů. Věnovali tomu spoustu času a na výsledku to bylo opravdu znát. Návštěvníci nevěděli, kam se dříve podívat. A chovatelé letos opravdu překvapili, pro nejmenší si připravili chodícího maskota výstavy, se kterým se mohl každý vyfotit. Navíc v prostorách Sulanova statku, kde se vše konalo, bylo možno svézt děti na konících z PONYFARMy anebo si zakoupit lístek z bohaté tomboly a odnést si domů klidně třeba i malého králíčka.
Neděli pak od rána rozjela na náměstí Amatovka, následoval Ticket country, své kousky předvedl fakír Petr Braun a slunečné odpoledne zakončila Zvlášňý škola. V muzeu po celé dva dny fungovala jako každý rok kafírna. V Kostelní ulici rozložil svůj stánek BESIP , který dovezl několik dopravních trenažérů, které si mohli zájemci zdarma vyzkoušet. Jednalo se o řízení motorky, auta, ale taktéž o simultaci převrácení auta na střechu v případě havárie.   Zájemci si rovněž mohli nechat přeměřit svůj zrak.

Prostě na své si přišel každý, kdo o to stál.

 
Monika Šavlová

.