VERNISÁŽ NA STARÉ POŠTĚ

17 srpna, 2019|Posted in: Obecné

V posledních letech začíná kladrubská pouť tradičně již v pátek a to vernisáží fotografií, obrazů a dalších výrobků od převážně  kladrubských amatérských fotografů a tvůrců. Nejinak tomu bylo i letos, kdy zdejší tzv. Stará pošta v pátek 16.8.2019 ožila spoustou návštěvníků, kteří se přišli mezi prvními na vystavená díla podívat. Po úvodním slovu paní starostky se o hudební doprovod k celé vernisáži postarala Markéta Kučerová na klávesy.

K vidění je nádherná keramika, vitráže, spousta fotek všech žánrů a nechybí  ani obrazy. Velké překvapení čekalo  čekalo na návštěvníky hned dole u dveří, a sice  v podobě jezdících modelů vláčků a dalších železničářských věcí a uniforem, které osobně obsluhoval a předváděl  mladý nadšenec a  modelář Filip Burian. Fildu k této velké lásce dovedl jeho děda. Spolu chodívají po starých tratích, hledají staré šrouby, které držely pražce a  také z těchto procházek získal např. výstražnou ceduli POZOR VLAK či funkční svítilnu, na kterou je opravdu velmi pyšný.
Zajímavě zachytil letošní ročník Výrovského triatlonu i pan David Blažek a nahlédnout do vzpomínek mohou i milovníci masopustu na fotkách paní Evy Pomyjové.
 Celý podvečer se nesl v přátelském duchu, kdy se všichni těšili na následující dva pouťové dny plné nejrůznějších akcí.
Výstava je otevřená po oba dva dny pouti, ale nainstalována zůstává do poloviny září, kdy zájemci se mohou přijít podívat po domluvě s Regionálním muzeem Kladrubska.
Monika Šavlová
.