KLADRUBSKÁ STUDNA

15 září, 2019|Posted in: Články, Obecné

Poslední kolo Tachovské ligy MH a Mistra požárního útoku se konalo v sobotu 14. září na kladrubském hřišti a neslo název Kladrubská studna. Mladých hasičů se sešlo hned 18 družstev. Všechna děcka předvedla neuvěřitelnou chuť soutěžit a jejich zájem o tento sport byl až překvapivý. Stejně tak jako množství dívek v jednotlivých týmech. Proto jsem se optala vedoucího  jednoho družstva, zda-li dívky u hasičů zůstavají i v pozdějším věku. Ten mi odpověděl,  že  děvčata s přechodem ze základní školy na střední začínají mít jiné zájmy a svoji aktivitu u hasičů víceméně ukončují, zůstává jen velmi malé procento. Ale ty, co vytrvají, soutěží stejně jako muži v kategorii o Mistra požárního útoku.

Veškeré výsledky lze nalézt na krásně připravené stránce tcl.firesport.eu, kam je zanesl jeden z organizátorů a moderátor akce Martin Šebesta.
Byla jsem na téhle akci poprvé a musím říct, že jsem byla opravdu nadšená. Letošní liga sice skončila, ale opravdu doporučuji webovou stránku sledovat a v příštím roce se na některý ze závodů zajet podívat, zafandit a možná přivést svého potomka do řad mladých hasičů.
Monika Šavlová
.