BABÍ LÉTO V MUZEU

4 října, 2019|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY

VÝSTAVA BABÍ LÉTO 2019 byla úspěšně zahájena v pátek 26.9.2019 v muzeu města Stříbra.
Několik lidí se  v podvečer sešlo na vernisáži výstavy, která byla zahájena ředitelem muzea panem Zbyňkem Navrátilem. Ten přivítal mezi hosty starostu města Stříbra pana Votavu.
Výstava, která se koná každoročně, dává možnost amatérských výtvarníkům a lidem, kteří mají šikovné ruce, vystavit svá díla. Hudební doprovod umělecké školy ze Stříbra se stal milým doplněním podzimního podvečera.
Osobně hodnotím výstavy tohoto typu za velice přínosné, neboť zde mají šanci k vystavovaní i lidé, kteří by jinak neuměli sami sebe prezentovat a ukázat ostatním svůj um. Navštívila jsem již několikátý ročník této výstavy a vždy zde objevím něco nového. Letos se sešlo dokonce sedmnáct vystavujících a výstavní síň nabízí mnoho děl , od fotografie, šperky, vitrážové sklo, keramiku, malbu obrazů, ale třeba i mýdla.
Výstavu Babí léto jsem navštívila již několikrát a vždy se zde setkám s novými krásnými věcmi, které vzešly z umu a fortelnosti jejich autorů.

Vernisáže beru jako setkání s přáteli, jako možnost na chvíli se sejít, popovídat a jako příležitost k navázání nových kontaktů,což je na těchto akcích na malém městě velmi podstatné a je škoda, že účast není taková, kterou bych v dnešní době, kdy svět žije kulturou očekávala.
Velmi ráda bych touto cestou poděkovala lidem, jejichž práce v případě každé výstavy není moc vidět. Jsou to pracovníci muzea. Jsem občankou města Stříbra od roku 1988. S místním muzeem spolupracuji jak v případě výstav, tak i osobně,  jako občanka jej ráda navštěvuji. Je dobré znát místo kde žijete. Místní muzeum je krásné muzeum, které chválí spousta lidí, kteří sem zavítají a mluví o krásných sbírkách, o instalaci exponátů o příjemných lidech, kteří v muzeu jsou a podají vždy plnohodnotné informace.
Výstavám typu BABÍ LÉTO přeji mnoho úspěchů i v dalších letech a muzeu ve Stříbře děkuji za příjemný večer.    Hana Štollová
Foto: Monika Šavlová
.