KOSTEL Z PEKLA ŠTĚSTÍ SE BORTÍ – TIP NA VÝLET – ALE Z POVZDÁLÍ!

5 ledna, 2020|Posted in: Obecné, Ostatní, Příroda

Toulání mě zavádí na další místa našeho překrásného regionu, teď se mi povedlo dostat se do opravdové pohádky, a to do kostela Svatý Ján (sv. Jana Křtitele) u Kočova. Tam se natáčela pohádka Z pekla štěstí 2 a u vyznačeného kříže na zdi bylo při natáčení pekelné křeslo s jedinečným Karlem Gottem, coby hlavním Luciferem!

A věřte, nebo ne, kolem kostela teď v lednu kvetou fialky, tak jsem se rozhlížela, zda nepotkám také 12 měsíčků.  🙂

Co říci o kostele? Až tak moc informací nemám, tak základní je, že jej najdete, pokud pojdete z Tachova směrem přes Oldřichov a dále na obec Kočov.  Auto nechte u křižovatky u pole, po cestě je pak zákaz vjezdu. Jdete necelý kilometr dolů ke kostelu. U kostela připomínám na obezřetnost, není v dobrém statickém stavu, není asi dobré vstupovat do útrob, dokonce se zde pár dní po natáčení pohádky zřítila klenba!

Co se o kostele dozvíte na wiki?  Ve skutečnosti se kostel jmenuje kostel svatého Jana Křtitele, ale na podle místních a také informačních tabulek pro turisty se tam prostě říká Svatý Ján. První zmínka o svatyni na tomto místě pochází z 11. století.

A pokud chcete vědět více – jukněte sem:    https://cs.wikipedia.org/wiki/Kostel_svat%C3%A9ho_Jana_K%C5%99titele_(Ko%C4%8Dov)

.

A MINI VIDEO ZDE:   https://www.youtube.com/watch?v=lOZfW5XoNEs

 

.