MALÁ KŮZLATA PŘINÁŠÍ JARO

27 března, 2020|Posted in: Obecné

Černobílé ratolesti z kladrubské farmy dělají radost jak chovatelům, tak návštěvníkům, kterých tedy ubylo. Ale protože zvířata se musí krmit každý den, občas za nimi někdo v roušce přijde, a to ti, co je musí nakrmit.

Pony Farm vznikla v 90. letech

Rozpadlou stáj začal opravovat v devadesátých letech čerstvý důchodce Emil Kraus. Dobrovolně mu s tím pomáhala parta volejbalistů ze Stříbra, která za pomoc na stavbě nic nechtěla, jen se občas pomazlit s koňmi. Stáje se dokončily a postupně začali přibývat koně, poníci, nastěhovaly se tam kočky. A také se do farmy dostaly kozy, které dělají divákům velké divadlo. Děti milují zakrslé králíčky i andulky.

Vyučují jízdě na koni

Krmit tolik zvířat je zátěž, a tak si musí mini farma na sebe i trochu vydělat. A to hodinami výuky a jízdy na koni. Na místě jsou lidé, kteří toto perfektně ovládají. Získané peníze od sponzorů anebo z výuky padnou všechny na chod farmy, krmení, léčivo i nutné opravy. „Není to podnik, je to prostě koníček,“ říká dnes už osmdesátiletý Emil Kraus, který vždycky zvířata miloval.

Více informací – audio i video ZDEhttps://plzen.rozhlas.cz/mali-certici-v-kladrubech-delaji-vsem-radost-8171597

 

.