ZPĚVÁK HYNEK TOMM PRACUJE I BEZ KONCERTOVÁNÍ

26 března, 2020|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Koronavir mě nemůže zastavit, říká zpěvák Hynek Tomm
Zdraví je na prvním místě, to si dnes uvědomujeme všichni, včetně zpěváka Hynka Tomma, rodáka z Chebu, žijící v Praze.. A ten říká, ani koronavirus by nás neměl úplně zastavit v tom, co děláme rádi.
Hynek Tomm začínal  v roce 2002 jako host v pořadech Evy Pilarové, v Hudebním divadle Karlín, v Semaforu nebo v muzikálu Hair. Většina ho zná také díky tomu, že nazpíval ústřední píseň pro film Kameňák 3.
Dalo by se jmenovat dále a dále, už má za sebou vydanou řadu pěti CD nosičů a  Nakladatelství Petrklíč vydalo jeho autorskou knihu Od banánu ke hvězdám aneb Musíš žít teď!
V tomto období samozřejmě nekoncertuje, ale snaží se aspoň formou sociálních sítí představit své nové CD. A proto jsme ho vyzvala k rozhovoru.

Před několika měsíci vyšlo nové CD, představíte nám jej?
Jedná se už  v pořadí o páté cédéčko, tentokrát s názvem Hynek Tomm zpívá Fouskoviny. Hlavní kmotrou mi byla Zuzana Bubílková, se kterou máme nyní zájezdový pořad, (nyní tedy stojíme), album dále pokřtila zpěvačka Magda Malá, která je rodačka z Chebu jako já, také herečka Miriam Kantorková a šansoniérka Naďa Válová, bohužel v té době onemocněly, takže se krásného křtu nezúčasnily, i když se moc těšily.

Fouskoviny, ten název připomíná rozhlasového textaře Josefa Fouska?
Ano, název  Hynek Tomm zpívá Fouskoviny se na album dostal právě proto, že texty k písním napsal básník a textař Josef Fousek. A to včetně písně, která se vlastně dotýká mého rodného domova v Chebu a maminky, která před dvěma roky odešla z tohoto světa. Moc mi chybí, moc. Po hudební stránce se na albu podíleli Ondřej Žatkulijak, Zdeněk Hrubý, Charlie Blažek a houslový virtuos Ondřej Kvita. Na cédéčku jsou i duety, například se šansoniérkou Naďou Válovou a netradičně i s paní herečkou Miriam Kantorkovou, o který si sama řekla, což mě velice potěšilo. Dále je na albu duet s Květou Fialovou,  na kytaru doprovází Matěj Rak. Další duet je s Valérií Zawadskou.  Mám radost,  že jde o úspěšné písně a že i rádia už některé z písní CD hrála. Zvláště pak, když jsem se dozvěděl od fanoušků, že pan moderátor Noční proudu Českého rozhlasu Zdeněk Vrba mi poblahopřál na můj svátek 1. února mou písní. Za to moc děkuji.

Co chystáte v současné době, pokud to v této době nákazy vůbec jde?
Měl jsem nasmlouvány koncerty , ale to teď padlo. Těsně před nařízením vlády jsem aspoň stihl  koncert s Josefem Fouskem v Lososicích, pak ještě oslavu MDŽ .Jinak tento měsíc jsme začali také natáčet klip na jednu moji novou píseň s názvem Vítr, je stylu pop-rocku, je to svižná a chytlavá melodie, napsal ji Pavel Ryška. Takže koronavir mě milí přátelé nezastaví. Musí se žít, něco dělat, i když je jasné, že zdraví je na prvním místě!

Kdy tedy bude klip na světě a kde všude natáčíte?
Kdy budeme v natáčení klipu pokračovat nevím, chtěli jsme v dubnu pokud to půjde, ale teď se uvidí dle současné situace. Natáčení připravujeme, a to jak v Praze , tak i za městem Mělníkem. Klip a píseň bude o mladé holce a o jejím chlapci, který ji opustí kvůli vojně, ale těsně před tím než odjede, ji požádá o ruku. Ona mezi tímto čekajícím obdobím, má ale i jinou lásku, a to své koně v jízdárně, kam za nimi chodí, a tak dál. Víc zatím ještě neprozradím. Když vše dobře dopadne, tak snad v květnu bude premiéra klipu ! Přejme si navzájem jen to dobré, a a to špatné co nás teď ničí, ať je co nejdřív za námi. Přeji všem zdraví, zdraví, zdraví!!

foto: archiv Hynek Tomm

M. Sihelská

MarS

 

.