KLADRUBŠTÍ MLADÍ HASIČI VZPOMÍNAJÍ

17 dubna, 2020|Posted in: Obecné

Na jedno z posledních klání mladých hasičů SDH Kladruby zatím jen vzpomínají. Kvůli koronaviru teď trénovat nemohou dobrovolní hasiči ani hasičská mládež.

Zimní setkání mělo pokračovat, ale stojí, 19. ročník sportovní soutěže se naposledy konalo 29. února  ve třídách  Základní školy Komenského v  Domažlicích. V této soutěži jde o to, že se plní úkoly a dovednosti, které soutěžící družstva provázejí v celoroční hře Plamen.  „Soutěžilo se celkem v jedenácti disciplínách, šlo například požárnický kuželový slalom, skládání puzzle s hasičskou tématikou nebo poznávání hasičských značek,“ uvedl v Martin Šebesta, který společně s kolegou Martinem Větrovcem děti doprovázel. Tato dvojice se dětem  kladrubského sboru věnuje už řadu let. „Starší žáci byli z důvodu malého počtu našich členů v této kategorii spojeni s družstvem SDH Bor a skončili na 22. pozici,“ vzpomíná Martin Větrovec.

Soutěžícím nejde o umístění, ale hlavně o zkušenosti a zážitky. “ Nejde jen o soutěžení, ale děti se vzájemně seznamují, navazují různá přátelství, vyměňují si zkušenosti ze soutěží a často vzniká i mnoho pěkných nových přátelství. A někdy se i něco podaří, mně udělali radost mladší žáci, kteří se z celkového počtu 19 družstev umístili na šesté pozici,“ uvedl Šebesta.

Kladruby stejně jako ostatní soutěžící družstva měly nominovaného i svého rozhodčího. Byl jím Jan Keller.
V současné době se veškerá činnost zastavila, ale malí hasiči doufají, že se brzo již budou moci  připravovat na tradiční soutěže jako je např. Tachovská liga mladých hasičů.

Monika Šavlová
Foto Martin Šebesta

.