POLOVINA DEVÁŤÁKŮ UŽ CHODÍ DO ŠKOLY

14 května, 2020|Posted in: Obecné

Žáci devátých ročníků základních škol se mohou na základě nařízení vlády od pondělí 11. května vrátit do škol výhradně kvůli přípravě na přijímací zkoušky na střední školy. Musí dodržovat přísná hygienická opatření jako je například dezinfekce rukou. Pokud bude zachován dostatečný odstup, nemusí mít ve třídě roušky.

Příprava na přijímací zkoušky dnes odstartovala v základní škole v Gagarinově ulici ve Stříbře, do lavic zasedla polovina žáků z 9. A.

„Z 9. A přišlo deset žáků z celkem dvaceti, kteří se předem přihlásili přes internet. Výuka bude probíhat v pondělí a ve středu. V 9. B se přihlásilo devět žáků z osmnácti, docházet budou v úterý a ve čtvrtek. K dispozici mají všichni jen jednu třídu, pro každého žáka je vymezena jedna lavice. Ráno všem měříme teplotu. Učitel má ochranný štít a děti roušky. Každou hodinu probíhá dezinfekce třídy, toalet, klik u dveří a podobně. Do jiných prostor školy děti nemají přístup,“ popsala dění ve škole ředitelka Květoslava Špilerová.

Ožila také další stříbrská základní škola v Mánesově ulici. Podle ředitele Václava Peteříka se přihlásilo 15 žáků z obou devátých tříd, které navštěvuje celkem 37 dětí. „Přišli všichni, kteří se připravují na přijímací zkoušky na maturitní obory,“ upřesnil Václav Peteřík.

Více info čtěte ZDE:  https://www.qap.cz/object/po-dvou-mesicich-se-oteviraji-skoly-devataci-se-pripravuji-na-prijimaci-zkousky-113258

.