FESTIVAL „SPZ“ – REGISTRAČNÍCH ZNAČEK

31 července, 2020|Posted in: Obecné

Zelená louka za Stříbrem se na chvíli promění v malé parkoviště vozidel s neobvyklými poznávacími značkami na přání. A k tomu bude i program, víc informací o akci s názvem Festivalový sraz SPZ zde:

Jak vznikl nápad na takové setkání SPZ na přání, čí je to vůbec iniciativa?
Tak, jde o nápad Aleny a Kamila Klásových ze Stříbra a jejich přátel. Ti se každoročně vydávají na srazy motorek, veteránů, různých aut a jednou tak někde seděli a koukali si vzájemně na značky, které mají a najednou někdo řekl, kolik asi takových značek je, co udělat také nějaký sraz? A protože mají velký pozemek se zázemím dva kilometry za Stříbrem, tak se rozhodli takový festival zkusit, i když vědí, že napoprvé asi moc lidí nepřijede, což jim nevadí, když je stejně teď ten počet omezen jen na pět stovek účastníků.

Sraz začíná , co všechno tam návštěvníci uvidí?
Festival bude od pátku 31.7. až do neděle 2.8 s možností přespání na louce ve stanu nebo karavanu, na místě je samozřejmě sociální zázemí i možnost občerstvení. Páteční program začne večer od 20 hodin, kdy bude hrát DJ Sulda hitovky ze 70 a 80. let. V sobotu začne prohlížení značek a každý může dát hlas té, která ho nejvíce zaujme, vítězové se můžou těšit i na cenu. K tomu je program,  od 13 hodin bude možnost zajezdit si na divokém býkovi, večer pak vystoupí kapely Skavare a HM. Podle zájmu je v nabídce i videoprojekce skupiny Kabát. V neděli pak ve 13 hodin odstartuje spanilá jízda, která projede centrem města Stříbra až pak ke klášteru v Kladrubech, kde auta chvíli postojí.

Pro neznalé popíšu, jde o areál při výjezdu ze Stříbra na obec Kšice. Za tabulí konec Stříbra jedete necelé dva kilometry a před prvním lesem vpravo je oplocený pozemek s pergolami a stánky, a tam to právě je. Ještě chci závěrem říci, že veškerý výtěžek z této akce jde na dobrou věc, pořadatelé tyto peníze předají oddělení plzeňské onkologie.

.