MÍŠA PŘIŠLA O HLAS, S ÚSMĚVEM NA TVÁŘI ČELÍ TĚŽKÉ NEMOCI

8 července, 2020|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Hlas Míši Červenkové není kvůli ALS slyšet. Přesto má co říct.

Říct zdánlivě obyčejné – ahoj. Pro většinu z nás něco, nad čím ani moc nepřemýšlíme. Pokud potkáte Míšu Červenkovou třeba někde v lese, ahoj vám neřekne. Alespoň se na vás usměje nebo vám zamává.

Povídat si, mluvit spolu, třeba si i zanadávat – zdánlivá maličkost pro každého z nás. Ještě do nedávna i pro Míšu Červenkovou. Zákeřná nemoc ALS (amyotrofická laterální skleróza), která člověka postupně připravuje o sílu svalů, jí ale hlas vzala. Díky rodině i sociálním sítím se ale Míša stále dívá s nadějí dopředu.

„V září loňského roku ještě mluvila. Až od Vánoc jsme si všimli, že se začalo něco dít s řečí. Šla dokonce i k zubaři, kde ji obrousili zuby moudrosti, potom byla u ORL, jestli to nezpůsobuje něco v krku. Byl to šok, člověk si vůbec nepředstavoval, že by mohlo přijít něco takového,“ popsala prvopočátky Míšiny neschopnosti mluvit její sestra Petra.

Pro Míšu jsme vytvořili transparentní účet – prosím, kdo můžete nějakou drobnou přispět, pošlete jí. Pomozte Míše upravit domov tak, aby v něm mohla být i po tom, co jí nemoc upoutá na vozík. Pomoc využije i na pořízení rehabilitačních pomůcek.

Číslo transparentního účtu je: 234 742 533/0600

Náhled do účtu je ZDE:

https://transparentniucty.moneta.cz/homepage?accountNumber=234742533

.

Více o Míše v reportáži Českého rozhlasu Plzeň ZDE: 

https://plzen.rozhlas.cz/hlas-misi-cervenkove-neni-kvuli-als-slyset-presto-ma-co-rict-8239527

.

.