RUN RAN V KOVÁŘSKÉ – BĚH KRÁSNOU PŘÍRODOU!

17 srpna, 2020|Posted in: Obecné

Kovářská – Víkend patřil v Kovářské sportu, konal se zde běžecký závod Run Ran Kovářská. První pocit po ránu dával běžcům naději, že by po nočním dešti a zamračeném ránu mohly být nižší teploty. To se však nestalo, k 11. hodině, kdy bal start běhu na 10 a 20 kilometrů, už byly hodně nad dvacítkou. Trať vedla převážně po lesních a polních cestách, probíhal se pouze jeden úsek silnice v Novém Zvolání a pár metrů Kovářskou.
Letos šlo o třetí ročník a závod připravuje parta nadšenců, kteří byli dříve spolužáky, více říká Vojtěch Janda. „Jde vlastně o takový sranda běh, jako spolužáci se moc nevídáme, atak se jednou ročně takto tady sejdeme na hřišti od pátku do neděle, zazávodíme si v běhu a všechny, kdo se přidají, vítáme. Vždyť je to fajn, mít setkání se sportem a stanováním,“ smál se jeden z pořadatelů.
Na trať se o víkendu postavilo jen 23 běžců. „Nevíme proč letos tak málo, chodí více, ale už to tak je. Kdo přišel, a chtěl si užít běhu v naší pěkné přírodě, tak byl spokojen a časy vítězů jsou velmi dobré,“ dodal Vojtěch Janda s tím, že  velký dík zaslouží všichni a chtěl by také zvlášť poděkovat Soně Havelcové.
Z Kadaně přijela i Kateřina Molnárová. „Velmi dobrý závod, já si to užila, byla jsem tam na místě už od pátku, kdy jsme probírali taktiku a s přáteli si pochutnali na domácích dobrotách. Běželo nás sice málo, ale právě proto byla si taková přátelská až skoro rodinná atmosféra. Závod byl těžký, ale parádní, člověk tam nechá kus sám sebe. Těším se na další ročník,“ řekla Molnárová z Kadaně.
Závěrem bych chtěla složit velkou poklonu mladému sportovci, tu si zaslouží žák základní školy Štěpán, který ačkoliv byl nejmladší, dokázal zdolat celou desítkovou trať, byť doběhl s bolestmi.
Štěpáne, skvělé, za mě jsi vyhrál, protože jsi to nevzdal!!!
První místa si odvezli:
10km
Lukáš Eliáš,  čas: 41,10 min  – Běkodo Teplice
Barbora Filipová,  čas:  53,14 min (neuvedla místo)
20km
Čeněk Filingr, čas 1,27 hod BK FC Kadaň
Petra  Bulecová,  čas 1,30 hod  Hopman Žatec
MarS
.

A