HŘBITOV BUDE MÍT NOVOU ZEĎ I ZELEŇ

24 září, 2020|Posted in: Města, Obecné

Ve Stříbře probíhají stavební opravy u hřbitova, konkrétně se staví nová obvodová hřbitovní zeď. Jde o severní stranu v rámci druhé etapy. „Bylo  nutné původní rozbitou zeď rozebrat a připravit nové základy, teď dochází ke stavbě nové ohradní zdi z přírodního kamene. Máme už hotovo asi sedmdesát procent, takže se pomalu chýlíme ke konci. Pak ještě přijde na řadu obnova okolní zeleně,“ uvedli zástupci města Stříbra.
Z východní strany je už nový trávník a několik vysazených stromů, jak říká zahradnice města Petra Koukolíková. „Parkový trávník bude i kolem starých opuštěných hrobů, o které se nikdo nestará. Dále zde budou u zdí vysázeny do konce května stromy, jsou navrženy habry, platany, hlohy a další. Postupně tu pak vznikne nová alej stromů,“ říká Petra Koukolíková.
Na hřbitov chodí pravidelně také Nikola Benešová. „My máme ten hřbitov docela hezký, akorát tam opravdu ta zeď padala a některé stromy byly špatné. Teď se to tam hodně mění, část zdí je hotová a vypadá to pěkně, ještě, kdyby tak byla odolná proti zlodějům, protože se tam pořád krade z hrobů. Jinak jsem ale ráda, že se to postupně upravuje a že bude další zeleň, to moc děkujeme,“ říká Benešová.
MarS
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA