VÍTEČEK DOSTAL DÁRKY OD ŽEN ZE STŘÍBRA A TĚCHLOVIC

9 prosince, 2020|Posted in: Domácí dílna, Obecné

Rukodělné pomůcky a také drogerie, jako jsou tekutá mýdla, vlhčené ubrousky a další věci nasbíraly ženy ze Stříbra a Těchlovic. Veškerý materiál putoval do Střediska Víteček v Černošíně, který pomáhá handicapovaným dětem, nabízí osobní asistenty, funguje tam denní stacionář. V rámci služeb probíhají také sociálně terapeutické dílny. Právě do dílen patří větší část sbírky. „Nepotřebujeme publicitu, chceme jen pomoci, spoustu těch věcí už nespotřebujeme a jim to jistě udělá radost a třeba někdy uvidíme fotku, co hezkého z toho vyrobili,“ uvedla paní J. z Těchlovic, která si nepřeje být jmenována.

Dárky od žen převzala Zuzana Kovandová. „Moc děkujeme za jakoukoliv pomoc. Tento materiál jistě v dílnách upotřebíme a drogerie je také stále moc potřeba,“ usmívala se.

Středisko Víteček potřebuje každou pomoc, nyní je trápí problém dopravy pro osoby se zdravotním postižením. Proto byla vyhlášena sbírka a snad se podaří vybrat 20% z částky na mikrobus. „Podařilo se nám získat grant na pořízení a přestavbu mikrobusu ve výši 80 % jeho pořizovací ceny. Získaný grant ale budeme moci využít pouze tehdy, pokud se nám podaří ho doplnit ještě částkou 200 000 Kč. Sami to nezvládneme, ale věříme, že s vaší pomocí se nám to podaří. Potom můžeme klienty vozit na terapie, k lékaři, na úřady, za přáteli, za kulturou, na sportovní akce, na výlety,“ uvádí Zuzana Vávrová z Vítečku.

.

Pomoci příspěvkem můžete i vy na těchto stránkách:

.

 https://www.znesnaze21.cz/sbirka/pomozte-nam-dojet-k-tem-kteri-nas-potrebuji?fbclid=IwAR3uAhWBLecnNNOPi-JLfiFk1RDkv8otxEUrnPKcZQdxMwD5XHliZ16J-94

.

MarS

.