POZVÁNKA DO ČERNOŠÍNSKÉHO MUZEA

4 května, 2021|Posted in: Domácí dílna, Obecné

Vážení přátelé,s potěšením oznamuji, že byl dnes zahájen provoz černošínského muzea.

Po dobu uzavření jsme zde intenzivně pracovali na zlepšování služeb, proto vás uvítá nejenom nová expozice, ale také i nábytek.
Mezi největší novinky patří úžasná maketa hradu Volfštejna z dílny pana Jana Bednáře z Nýřan, dále jedinečné nálezy až z doby laténské, které muzeu věnoval Jaromír Lajbl.
V tak zvané putovní místnosti je nainstalovaná Kočičí výstava, kde je vše , co nese kočičí motiv, oděvy, doplňky, šperky, obrázky, sochy. To ocení zejména děti.

K tomu vám všem mohu nabídnou zbrusu novou publikaci z pera Miroslava Cvrka. Nese název Černošín poblíž Vlčí hory. Čtyřicet stran vás provede historií města Černošína a je doplněná starými fotografiemi a mapami. Mimo jiné se dozvíte, kde bývaly hostince třeba Na radnici, U lva či U slepice? Kde byl Lázeňský domek? Připomene také gloriet na Vlčí hoře, mlýny v okolí, Goethovu vyhlídku, či historii třebelského hradu. Možná jste také někdo slyšel o tak zvaném Soudním stromu Gerischtsbaum – tedy šibeniční strom?
Toto a mnohem více i z okolí se právě dočtete v nové publikaci, kterou zakoupíte za 100 korun na MÚ v Černošíně nebo také u mě v černošínském muzeu.

Moc se na vás všechny těším a ještě přikládám naši pracovní dobu + telefony:

Provozní doba muzea:

ÚT + ST + sudá SO – Martina Sihelská (606 370 225)

ČT + PÁ + lichá SO – Martina Janotová (po domluvě na tel: 736 417 706)

Neděle a pondělí ZAVŘENO!

.

.

.

.

.

.