TIP NA VÝLET – STRAŠIDLA V TÁBOŘE

26 června, 2021|Posted in: Články, Města, Obecné, PRO ŽENY, Tip na výlet

Nejen Liška běží k Táboru, ale už jsou tam i strašidla, skřítci, mimozemšťan E.T., a čokoládový pes Gamp ze známé české knihy.

Město na každého dýchne svou historií. Ve středu města je mnoho úzkých uliček, které se kříži a  různě klikatí. Každého jako první napadne Jan Žižka a hlavně Husité, kteří si město sami postavili. My se dnes podíváme na Tábor z jiného úhlu. Pro mě je Tábor úžasným místem pro výlet nebo dovolenou s dětmi.

Přímo na náměstí, hned za kostelem je Strašidelné podzemí zde se ocitnete ve světě ozářeném světlem svíček a nikdy nevíte, co vás čeká za dalším rohem.  Jedná se o velmi vkusné a hlavně rafinované navození hrůzostrašné atmosféry, která nenechá nikoho chladným. Hned vedle je Skřítkov, místo – kde víly a skřítkové dovolí nahlédnout lidem do svého světa. Děti zde obdrží list se jmény všech obyvatel a jejich úkolem je zjistit jméno víly a střítka, kteří na seznamu nejsou.

Na náměstí se nachází i Husitské muzeum a historické podzemí, to si můžeme nechat na jindy. Vydáme se směrem k hradu Kotnov. Všechny turistické zajímavosti jsou dobře značeny, ale polohy ulic nás můžou někdy zmást. V polovině cesty z náměstí k hradu se nachází Dětský svět s mašinkou. Zde se nachází několik kouzelných světů, kterými projíždějí vláčky. Milá paní průvodkyně nám ke každému světu poví příběh s několika hádankami. Je na dětech, aby přišly na správné znění hádanek.

Na závěr se hodí sladká tečka. A co je sladšího než čokoláda a marcipán? V Muzeu čokolády a marcipánu je všeho dost. Možná si řeknete, jestli to vzhledem ke vstupnému stojí za to (rodinné 650 Kč), moje odpověď zní ANO. Toto malebné rodinné muzeum je třípodlažní. Při vstupu každý návštěvník dostane ochutnávku čokolád a marcipánu, kterou si může během prohlídky vychutnat. V budově je příjemný chládek a nádherná vůně. Dominantou přízemí je čokoládové Orion město, které hraje melodii z dnes již legendární reklamy. O několik kroků dál je čokoládový vlak, který vypouští čokoládovou páru. Najdete zde Gampa, Pražský orloj, Jarda Jágr a další úžasné čokoládové modely. Je zde i kavárna, kde si můžete vybrat z široké nabídky čokoládových pralinek, nebo čokoládových nápojů. V horním patře naleznete dětskou dílnu, kde si děti mohou vyrobit marcipánový model, čokoládové pralinky, nebo libovolnou čokoládu. Je zde také kino sál, kde se něco dozvíte o historii muzea. V místnosti s modelem města Tábor  je také model autíčka Mr. Beana.  Tady se můžete posadit a sledovat jeho proslavené epizody. Než odejdete nezapomeňte zajít  do sklepení, kde je pohádkový svět.

Tábor je tajemné místo, které má své kouzlo. Je stále co objevovat a kam se vracet. Na závěr ještě zmíním Muzeum Lega a malebnou ZOO.

.

Jana Miltová.