VODNÍ SVĚT, SEDMIHOŘÍ, PAMÁTKY – MORAVÁCI OBDIVOVALI NAŠE POHRANIČÍ

30 června, 2021|Posted in: Obecné, Příroda, Tip na výlet

 Skupina čtyř desítek turistů dorazila z Opavy a dalších míst Slezska a Moravy na Tachovsko, aby navštívili Český les a blízké okolí. Do svého programu zařadili i řadu míst na Tachovsku, například nasbírají informace o historii na hradě Přimda, v zámku v Boru, v jízdárně ve Světcích a také při poznávání tachovských hradeb. Průvodcem po regionu jim je po celý týden Antonín Hříbal. „Nejde jen o návštěvy památek, v plánu jsou i přírodní lokality, takže krásy přírody poznávali ve Vodním světě u Lesné, v Sedmihoří, u Kolowratova rybníka nebo setou na Čerchov. Společně jsme také vyrazili do Bavorska, a to konkrétně na hrad Flossenburg a v historickém parku Bärnau-Tachov měli možnost také zhlédnout ukázku, jak dělníci se ve středověku lámali kámen a otesávali trámy. U státních hranic jsme si zase připomněli historii jejich značení i ochrany a na Havranu viděli jak vypadala vojenská radiokomunikační věž,“ uvedl průvodce Českého lesa Antonín Hříbal.

Velké ohlasy u návštěvníků získali také další průvodci, V Přimdě je výpravou potěšil Josef Rídl, ve světecké jízdárně mohli ocenit mistrovskou výpravu od kastelána Pavla Voltra. „My jsme překvapeni, jak se ti průvodci umí vžít do těch výprav, jsou úžasní. Zvláště výprava v jízdárně ve Světcích byla jedinečná, ten pán, jakoby v té době žil,“ nešetřili slovy chvály návštěvníci z Moravy.

Zámek v Boru hlásí velké zahájení sezóny, jak uvádí Galina Kortanová. „Jezdí nám sem návštěvníci z celé republiky a také školní zájezdy, takže to naše krásné zámecké nádvoří je opět plné dětského smíchu a křiku, a to je právě to, co k létu patří. Těší nás to,“ řekla Kortanová.

MarSi.

 

Foto: Martina Sihelská, Galina Kortanová, Antonín Hříbal

.