KLADRUBSKÉ MUZEUM HOSTÍ UMĚNÍ BEZ HRANIC

16 července, 2021|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY, Tip na výlet

Kladrubské muzeum od pátku hostí obrazy dvou autorů – Jana Rybeckého a Andreje Vystropova, kterého na slavnostní vernisáži zastoupil jeho bratr Vasilij. Umění nezná hranic přilákalo desítky do muzea desítky návštěvníků. Mezi nimi byla i Dana Váchová. „Je tu úžasná atmosféra, po dlouhé době krásná kulturní událost. Pro mě je to opravdové pohlazení po duši, děkuji,“ uvedla Váchová.
Hned v úvodu se představila skupina Corchen a poté byla vernisáž zahájená. „Já to beru, jako takový pohled, co vzešlo z našich ateliérů. Vystavuji pravidelně, dnes tu mám patnáct obrazů a jsem rád, že se zde může výstava uskutečnit, moc děkuji za tuto příležitost,“ usmíval se Rybecký a Vasilij Vystropov dodal. “ Moc děkuji i za bratra Andreje, který zde má tři desítky obrazů. Doufám, že momentální situace ve světě se zlepší, abychom mohli vystavovat i na jiných místech a v cizích zemích,“ uvedl Vystropov.
Výstava zůstane v kladrubském muzeu celé léto. „Máme ji naplánovanou až do 9. září, takže lidé mají dost času přijet a podívat se. Navíc nám právě začíná hudební festival Kladrubské léto, kdy sem proudí stovky posluchačů, tak se mohou zastavit i zde,“ láká do muzea další návštěvníky ředitel Jiří Šmahel.
Protože pan Jan Rybecký pochází ze Stříbra, nemohl chybět ani starosta Stříbra Martin Záhoř. „Pana Rybeckého znám osobně a jeho tvorba se mi opravdu líbí. Moc si jeho umění vážím, a proto, jakmile mohu, tak jeho výstavy pravidelně navštěvuji. Musím také říci, že i druhý autor Andrej Vystropov má jedinečné obrazy,“ uvedl Záhoř.
.
MarSi
.
Krátké VIDEO:
.