CHŮZÍ I BĚHEM PRO PSY A KOČKY!

5 září, 2021|Posted in: Články, Města

V Borském parku se v neděli odpoledne konala sportovní akce, která přinese pomoc útulkům pro psy a kočky v Plzeňském kraji. Slunečné odpoledne přilákalo ke startu na tři sta účastníků, kteří přispěli dobrovolným startovným, nebo si zakoupili různé produkty u prezentačních stánků různých útulků. „V Plzni jde o pátý ročník této akce, i když jsme tedy měli také nějakou odmlku kvůli covidové situaci. Lidé přispívali do kasičky, někteří si za to odběhli pět kilometrů, jiní zase šli kilometrovou procházku. Nešlo o časy ani vítěze, šlo prostě o podporu, všechny peníze se pak mezi tyto útulky rozdělí spravedlivým dílem,“ uvedl Petr Sokolík, organizátor akce za Běhejme a pomáhejme útulkům.

*

Tachovsko zastupoval psí útulek U Šmudliny. „My si vážíme každé pomoci, které přijde. Navíc ještě útulek potřebujeme rozšířit. Takže děkujeme všem za jakoukoliv pomoc,“ uvedla vedoucí tachovského útulku Gabriela Jagerová.

*

V Plzni zase funguje organizace Fousky, která se stará o nalezené kočky, více uvedla Martina Jarolímková. „Teď se staráme o padesát tři kočiček, ročně jich míváme i šest stovek. A opravdu jim najdeme všem nějaký domov, i když je to náročné. Naštěstí máme kolem sebe i spoustu příznivců, kteří nám pomáhají a nosí třeba kočičkám jídlo a podobně,“ uvedla Jarolímková.

*

Také Taťána Trojáčková z Plzně se vydala do Borského parku, protože prý k tomu měla velký důvod, proč přispět. „Já šla na procházku s dvouletou fenkou Cory. Tu jsem adoptovala ze slovenského útulku v Humenném. A právě proto útulky všude podporuji, nejvíce asi ten tachovský, protože je mi tam sympatická vedoucí Gábina, ta se o vše úžasně stará a je milá,“ řekla s úsměvem Trojáčková.

*

MarSi

*

Leave a Reply