Vánoce v Chodové Plané

18 prosince, 2021|Posted in: Články, Domácí dílna, Města, Obecné, Tip na výlet

Dva velké stromečky plné ozdob, vánoční dekorace a také pohledy, to vše je od 18. prosince k vidění na Vánoční výstavě v Muzeu Krásné časy v Chodové Plané. Svou péči a lásku do celé výzdoby věnoval provozovatel Jiří Sauko. „Vánoční čas mám rád. Vše, co zde vidíte, patří k Vánocům. Dekorace, osvětlení, lampy, hračky, je to toho hodně a každý si Vánoce umí doplnit dle sebe. Já si hodně beru z tradic a historie,“ vysvětlil Sauko.
Stromečky nesou zvláštní ozdoby, zatímco jeden se chlubí retro ozdobami, druhý je překvapivě ozdobený formičkami na pracny. „Je jich asi sto padesát. Každou formičku jsem musel omotat slabým drátkem a pak připevnit na háček a dát na větvičky stromku. Formičky jsou čisté, krásně se lesknou,“ ukazuje na výsledek několika hodinové práce Jiří Sauko.
Jednou z prvních návštěvnic byla Hana Bernhardtová z Černošína. „Já vůbec ani netušila, že tu mají také muzeum. A jsem opravdu překvapená, co všechno je tu k vidění. Pan Sauko to tu má vše opravdu precizně naaranžované, má velký cit pro estetiku. Tolik krásných věcí,“ rozplývala se nad výstavou návštěvnice u nedalekého Černošína.
.
Poslechněte si zde reportáž z muzea – hledejte čas 6.48 hodin:   ČESKÝ ROZHLAS PLZEŇ
*
MarSi
*