Fotky a šperky v jedné výstavě

9 prosince, 2021|Posted in: Obecné

Vstupní hala Českého rozhlasu Plzeň právě hostí dvě výstavy. Ve skleněných vitrinách můžete vidět ručně vyráběné šperky od Jitky Nekolové a na panelech jsou pak fotografie Jana Pakosty ze Skapců na Tachovsku. „Jitka Nekolová používá ke své práci jemné ocelové drátky a barevné kousky minerálů. Některé šperky jsou i cínované. Jan Pakosta nám zase zapůjčil fotografie, které svým objektivem zachytil v posledních letech,“ uvedla Martina Skutková z marketinku ČRo Plzeň.
Fotograf Jan Pakosta vybral na výstavu několik desítek velkoformátových snímků. „Fotit jsem začínal ještě na klasický film, ale v posledních letech už mám zrcadlovku a fotím vše, co mě něčím zaujme. Není to tedy tak, že bych se na něco specializoval. Narodil jsem se na Velký pátek, kdy se otvírají poklady a snad právě proto jsem spíše takový samotář, samorost a beran, moje nápady na snímky přicházejí náhle, bez plánování,“ uvádí Pakosta, který do výstavy přivezl snímky pod tématy Zátiší, Hranice zřetelnosti či přírodu a sochy.
Jednou z prvních návštěvnic výstavy byla plzeňská Jitka Mudrová. „Velmi zajímavé fotografie, mnohdy takové netradiční zachycení běžných věcí, autor má zajímavé vidění. Co se týče šperků, také bych si uměla vybrat, jsou krásné a dokonalé. Děkuji pracovníkům rozhlasu za nevšední výstavu,“ řekla Mudrová.
Výstava bude k vidění každý den do konce letošního roku.
.
MarSi
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.