Bezpečnostní dobrovolník funguje už sedm let

2 února, 2022|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Bezpečnostní dobrovolník města, takový titul hrdě nosí patnáct stříbrských občanů. Oč vlastně jde? jde o dobrovolnou pomoc druhým. Tento zajímavý projekt vytvořil před sedmi lety Vratislav Maňák, z odboru krizového řízení ve Stříbře. „Tento projekt je provozován pod sekcí Ministerstva vnitra ČR, hlavním partnerem je Město Stříbro. Město se o tyto dobrovolníky stará a jejich práce si opravdu považuje. Je úžasné, že ještě existují lidé, kteří pomáhají nezištně druhým,“ myslí si Maňák.
.
Od počátku se mezi dobrovolníky Stříbra zařadil tak Blahoslav Kupec. „Před sedmi lety jsme začínali ve třech, dnes už je nás patnáct. Práci máme pěkně rozdělenou, zatímco ženy se převážně starají o práci s mládeží, muži prostě chodí do akcí bezpečnostního charakteru. Jde hlavně o práci v terénu, například kontroly zajištění rekreačních objektů v okolí města, uzamčení vozidel (např při akci Auto není trezor), ale také pomáháme při pořádání různých akcí, mimo jiné zajišťujeme i pořadatelskou službu při běhu historickým Stříbrem,“ vypočítává Blahoslav Kupec.
.
Spolupráci si Vratislav Maňák z krizového řízení pochvaluje. „Já jsem opravdu vděčný za to, že tu máme tak skvělou partu, která prostě dělá to, co druzí nevidí, vlastně ani nechtějí vidět. Umíme se domluvit a ta komunikace je úžasná. Ostatně, kdyby se ještě někdo chtěl přidat, stačí mě kontaktovat na Městském úřadě ve Stříbře,“ dodal Maňák.
.
Reportáž o projektu na stanici ČRo si můžete poslechnout zde – najděte čas 15:48 hodin. 
.
MarSi
.