Zahradní slavnost – vítání podzimu

19 října, 2022|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Tradiční setkání rodičů a přátel MŠ Palacká je příležitost k vzájemnému poznávání. 13.10.2022 se na den přesně konala zahradní slavnost při které oslavujeme s dětmi podzim. Děti se vždy těší na společné odpoledne, na kamarády a jejich rodiny.

Dýně vyřezával každý kdo měl volné ruce, maminky, tatínkové, babičky i starší sourozenci. Malé děti kontrolovaly, aby dýně byly přesně podle jejich představ. Na plácku před školkou se začaly objevovat dýně s úšklebkem, smějící se, strašidelné i veselé.

Pro děti nechybělo malé občerstvení o které se postarali rodiče. Děti zase překvapily své rodiny výbornou dýňovou buchtou, kterou dopoledne připravily a paní kuchařka v době kdy spaly upekla.

V letošním roce školku navštěvuje více dětí s odlišným mateřským jazykem. V této souvislosti vznikl z popudu SRPŠ projekt SPOLEČNĚ ZA POHÁDKOU, který byl finančně podpořen nadací VIA. Hlavním cílem projektu je boření jazykové bariery a snadnější začleňování do komunity. Komunitní rozvoj je založen na hodnotách blízkosti, porozumění, spolupráci, partnerství, vzájemné odpovědnosti a respektu.

Na zahradě nechyběl fotokoutek, kde se děti mohly vyfotit v tématických kostýmech. V prostorách zahrady byla i  část podzimní dýňové stezky s úkoly, které děti plnily společně s rodiči.

Plná verze podzimní dýňové stezky na všechny čeká v Minorických zahradách města Stříbra. Lze jí navštívit v provozních hodinách zahrad do 17.10. do 30.10. 2022

Můžete přinést vlastní vyřezanou dýni a umístit jí v prostorách zahrad. Všichni se tak budeme podílet na podzimní výzdobě města Stříbra.

Jana Miltová
Koordinátor projektu Společně za pohádkou

.