Noc vlčích máků pod taktovkou dobrovolníků

14 listopadu, 2022|Posted in: Články, Obecné

Noc vlčích máků pod taktovkou dobrovolníků.

Stříbrští dobrovolníci prezentovali dobrovolnictví u řopíku na Plzeňské ulici 11.11.2022. Ukázali kolik práce odvedli v posledních měsících a letech, ale hlavně uctili položením věnce u tohoto bunkru válečné veterány. Účastníci se scházeli postupně již od 16:00, kdy měli možnost si prohlédnout průřezová tabla a video, které připravily dobrovolnice k prezentaci oblasti ve kterých jsou aktivní a samozřejmě dostávali drobnosti spojené s bezpečností – přívěsky na klíče a žetony do nákupních vozíků s telefonními čísly IZS a děti logické hry se znakem města. Pro ty byl připraven doprovodný program, kdy si mohli hodit míčkem na klauna, nakreslit obrázek a byl zpřístupněn i nasvícen bunkr s vystavenou maketou samopalu. Dobrovolnice vařily čaj, kávu, připravily jak již je zvykem několik druhů sladkého z domácí výroby a děti dostávali croissanty a kapsičku na občerstvení.

Akci podpořili svou přítomností Vlasta Faiferlíková, ředitelka Mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem, z.s., která od stříbrských dobráků pod vedením pana Vratislava Maňáka dostala za svou podporu a spolupráci drobný dárek a kytičku, následně pronesla k účastníkům pár slov. Druhým a neméně důležitým hostem, který akci zaštítil byl Martin Záhoř, starosta města Stříbra. Zcela symbolicky na svůj svátek pan starosta pronesl uvítací řeč, vyhlásil ocenění z halloweenské akce a hlavně ocenil práci dobrovolníků vyhlášením městských dobrovolnic Eva Krytinářová, Nikola Benešová a Jitka Zaoralová. Speciální putovní lampu dobrovolníků pro pro tento rok získal Blahoslav Kupec, který je zakládajícím a stále aktivním členem bezpečnostních dobrovolníků. Všichni dostali dárkovou tašku, deštník a něžné pohlaví květinu.

Následně dobrovolníci připravili lampiony, které se rozdělily mezi účastníky a průvod vyrazil okolo hotelu Branka k Červené lávce, symbolicky uctít veterány položením vlčích máků k tamnímu řopíku, kde se akce ukončila.

Věřím v další pohodově povedenou akci našich dobrovolníků, minimálně stejně jako byla “Noc vlčích máků”. Chci z celého srdce poděkovat všem účastníkům, kteří nás přišli podpořit a tím nám všem dodávají energii pokračovat dál. Nesmím opomenout stálice stříbrského dobro-volnictví za celodenní práci s přípravou a organizací.

Speciální poděkování patří vedení města za stálou a neutuchající podporu zastoupené panem Záhořem a Lukešem, paní Faiferlíkové z Totemu za spolupráci, MKS Stříbro, členům bývalého KVOP Stříbro jmenovitě pánům Svobodovi, Pitoňákovi a Suchelovi.

Nechme překvapit, co se chystá v následujících měsících.

Dobro-volně Nikola

.