V černošínském kostele zněly dva andělské hlasy

13 prosince, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

V kostele sv. Jiří v Černošíně se o třetím adventu konal Vánoční koncert. Své úžasné pěvecké schopnosti zde předvedly Anna Gálisová a Klára Kolomazníková. Obě ženy si podmanily publikum, když zazpívaly písně na vánoční téma. Zatímco Klára Kolomazníková má za sebou zajímavou pěveckou kariéru ve skupině Holki, sedmnáctiletá Anna Gálisová je zatím pěveckým benjamínkem, ovšem s jedinečným sopránem, který by málokdo od křehké dívky očekával. Zpívat prý začala už v předškolním věku, více se dočtete v následujících řádcích.
.
Co studujete?
Studuji střední školu, a to Plzeňskou obchodní akademii.
Kolik let zpíváte?
Začala jsem zpívat již v útlém věku, od 4 let, ale ke klasické hudbě jsem se dostala až v osmi letech.
Jaké písně máte nejraději?
Písně si nějak zvláštně nevybírám, většinou je to tak že najdu nějakou píseň a ta se mi moc líbí a hodí se k mému hlasu, nebo se někdy vyptávám ostatních na jejich oblíbené a podle toho se rozhodnu.
Plánujete po škole věnovat se zpěvu?
Určitě, ještě několik let bych chtěla studovat a dále rozvíjet svůj hlas.
Studujete, koncertujete, zbývá Vám nějaký volný čas na jiné koníčky?
Zatím to není tak nabité, nebo alespoň já si to tak myslím. Určitě nějaký čas pro sebe mám. Svůj koníček bych nazvala cestování a opravdu si někdy vymezím čas a udělám si chvíli volna, abych se mohla podívat buď tady někde u nás nebo v zahraničí.
S Klárou Kolomazníkovou jste už někde zpívala?
Teď to je úplně poprvé a pozvala jsem jí na svůj koncert jako hosta.
Jaké máte sny a plány do budoucna?
Mám mnoho velkých snů a přání. A ty přání, které mám, do nejbližších 10 let jsou – začít být známější v zahraničí, zazpívat si na velkém pódiu, začít vlastní tvorbu, a další.
.
MarSi.
.