Tip na výlet: Hallstatt – fotogenické město, kde fotografům zakážou fotit!

29 května, 2023|Posted in: Články, Města, Obecné, Tip na výlet

Hallstatt – zajímavý výlet do Rakouska, kde můžete získat krásné zážitky a snímky.
Tedy, teď to ještě jde, ale už to brzy nepůjde. Protože tam jezdí hodně turistů, začínají se obyvatelé bouřit a stavět tam dřevěné stěny, aby zamezili návalům fotografů v těch krásných místech. Což ve mně vyvolává protichůdné názory. Chápu místní, že nechtějí být denně v obležení turistů, ale nechápu, proč by měly být skryté veřejné prostory. Bohužel, už někde jsou postavené.
Prostě mi to přišlo líto.
Jinak, městečko je skutečně jako malované, krásné výhledy, upravené budovy, opečovávané zahrádky. Přímo nad městem je jedinečná vyhlídka na jezero a také dlouhý vodopád. Hodně strmou lanovkou se dostanete nahoru na skálu nad město, kde je nejen super výhled nejen na jezero, ale také muzeum solných dolů. Ve městě najdete spoustu malých obchůdků s autorskými výrobky, můžete si (za hříšný peníz) koupit opracované dřevo do různých soch, originální šperky, dekorace domů i na zahradu, obrazy a spoustu krásných věcí.
Jezero se dá projet i parníkem, případně si můžete půjčit loďku, či šílenou „loďko labuť“. Já volila pěší obcházení kolem jezera, díky tomu jsem potkala i další zajímavosti.
.
MarS
.