Prohraná sázka přinesla ovoce druhým

19 května, 2023|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Jarní úklid nosí vždy vzpomínky, já třeba teď našla malé červené tričko s datumem z roku 2010 a výmluvnou čtyřstovkou. Možná ho také někdo doma máte?

Vzpomínáte si ještě?

Na počátku všeho byla sázka, kdy v roce 2009 neprozřetelně prohlásili pracovníci agentury CzechInvest, že do konce roku 2009 bude ve stříbrských kasárnách na 400 nových pracovních míst a pokud ne, tak osobně vyplejí všechny záhony na náměstí. Tehdy tam ještě nějaké skutečně byly. A tak Stříbrští, kteří jen před pár měsíci přišli o práci a další na výpověď čekali, protože hlásil ukončení provozu jeden z největších stříbrských podniků, doufali. Ale nebylo to tak jednoduché, jak to tehdy vyznělo. Slib se nepodařilo dodržet vlivem řady neúspěšných jednání.

A tak se stalo, že v dubnu 2010 přijela parta mužů a žen, rozdali červená trička, vyrobená speciálně pro tento den s nápisem MLČETI STŘÍBRO. A protože nebylo na náměstí co vyplít, vydali se s hráběmi a lopatami do zahrady Farní charity ve Stříbře. Inu, kdo umí přiznat neúspěch a dodržet slib, ten jistě zaslouží obdiv a já myslím, že to tak bylo v pořádku!

.

https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/prohrana-sazka-pomohla-charite-upravit-zahradu.html

.

MarSi

.