V Horních Kozolupech poprvé vítali občánky

9 října, 2023|Posted in: Články, Obecné, Ostatní, PRO ŽENY

Úplně poprvé v historii obce vítali nové občánky v Horních Kozolupech na Tachovsku. Do obce se narodily tři děti, dvě holčičky a jeden chlapec. Batolata i jejich rodiny uvítal starosta obce Karel Niederhafner. „V historii obce jsme nikde nenašli zprávu, že by zde někdy k nějakému vítání došlo. A při tom jsou tu stále mladé rodiny. V jiných místech evidujeme pravidelné vítání, a tak jsme se rozhodli, že bych rádi také tuto tradici založili,“ usmíval se starosta. Na slavnostní den byly pozvány tři rodiny, ale dostavily se jen dvě. „I pro ty, co se dnes na úřad nedostali, máme připravené dárky a domovský list. Další vítání naplánujeme, až tu bude opět dostatek batolat,“ dodal Karel Niederhafner.
Mezi novopečené maminky patří také Eva Vargová. „Máme synka Petříka a moc nás potěšilo, že se tu v obci začalo konat vítání občánků. Těšili jsme se, slavnostně se oblékli,“ chovala v náruči synka Vargová.
S malou Terezkou přišla i Martina Janotová. „Tatínek to asi nestihne,“ smála se. „Já jsem ráda, že vítání se koná, žiji zde dlouho a vím, že je to vlastně úplně první vítání občánků,“ řekla mladá maminka, se kterou na vítání přišli i babička s dědečkem.
.
Poslechnete si reportáž Českého rozhlasu ZDE: Horní Kozolupy položili základní kámen nové tradici
.