Svatý Martin na bílém koni projel městem

11 listopadu, 2023|Posted in: Města, Obecné, Stříbro

A opět po roce se konala v našem městečku úžasná akce, kterou pořádá Mateřská škola Stříbro. Svatý Martin měl opravdu bílého koně, kterého zapůjčila Jana Kuchařová z Kladrub.

Jak uvedla ředitelka MŠ Věra Cikánová ve Stříbře, Martinský průvod se letos konal už po 19. „Příští rok to bude kulaté, už dvacátý ročník. Už se těšíme. Těší nás se s dětmi na tuto akci připravovat, ačkoliv ty přípravy trvají tři týdny. Tolik je potřeba, aby se děti naučily legendu a jak mají spolupracovat. A velké poděkování patří i rodičům, že nám pomáhají,“ vysvětlila Věra Cikánová, s tím, že krásný bělouš patří paní Janě Kuchařové z Kladrub a za pomoc mateřinka děkuje.

Na náměstí bylo veselo, do vystoupení se zapojit také čtyřletý Šimon se svou maminkou. „Moc se nám tu líbilo, je to krásná akce. Pěkné básničky, říkanky, přivítání. Už by mohl napadat ten sníh. Těšíme se na Vánoce, klid a pohádky,“ uvedla Šimonova maminka Petra Lingrová.

Podobně chválila i Kateřina Švýcarská. „Povedlo se to, jsme rádi, že už se také můžeme účastnit. Tradice se mají dodržovat,“ řekla mladá maminka.

Reportáž na stanici Český rozhlas Plzeň se bude vysílat v sobotu 11.11. kolem 11:10 hodin. Pak dodám odkaz sem.

Celou fotogalerii a další zajímavosti najdete ZDE: sihelska.cz.

.