Stříbrský Sam potřebuje pomoc!

23 ledna, 2024|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Příběh dvanáctiletého chlapce ze Stříbra
Samík byl od narození zdravé, veselé dítě. Kluk, který miluje chodit ven, hrát počítačové hry a vymýšlet „klukoviny“. Během pár hodin se jemu a celé jeho rodině obrátil svět vzhůru nohama.

Vše začalo 17.12. 2023, kdy dvanáctiletý Samík začal mít běžný kašel, jak už to v zimním období bývá. Večer 18.12. se začal kašel zhoršovat tím, že při každém zakašlání cítil velkou bolest na hrudi. Samíkovo maminka si myslela, že se jedná o zápal plic, a tak 19.12. ráno šli k dětské lékařce. Po vyšetření a poslechu byla Samíkovi zavolána okamžitě sanita a převoz do plzeňské nemocnice. Vše se událo během pár hodin a ještě v ten den byl Samík s maminkou hospitalizován na oddělení dětské onkologie v Motole, kde začala řada vyšetření a zákroků. Vědělo se zatím to, že má pár útvarů v břišní dutině a jeden velký v plíci. Následující dny byly velice těžké, jak pro Samíka, který musel trávit v nemocnici celé Vánoce, ale i pro jeho maminku, která má doma ještě Samíkovo malého brášku Emílka.
Celá rodina si na vánoce nepřála nic jiného, než příznivé výsledky. Velký šok přišel po vánocích, kdy dostali výsledky a byl diagnostikován Hodgkinův lymfom. Léčba začala před novým rokem. Samík dostává cytostatika a kortikoidy. Čekají je dva cykly léčby chemoterapie OEPA, kdy druhý cyklus bude zakončen ozařováním a poté proběhnou kontrolní testy.
Bohužel od samého začátku Samíka doprovázejí další zdravotní komplikace, kdy musel být po propuštění do domácí péče opakovaně hospitalizován v nemocnici v Plzni, poté opět převezen do Motole z důvodu vody na plicích.
Situace se zhoršila nejen v ohledu zdravotního stavu, ale i celkově finanční situace rodiny.
Maminka Samíka nemůže momentálně chodit do práce, o mladšího syna se stará převážně tatínek a prababička. Zdravotní stav je natolik vážný, že si maminka na přechodnou dobu žádá u nadace bydlení v blízkosti nemocnice z důvodu dojezdové vzdálenosti.
Samík s rodinou žil spokojeně a šťastně v menším rodinném domečku, který je sice starší, ale má tam domov, kde od malička vyrůstal.
Rodina si nepřeje nic jiného, než aby se co nejdříve mohl vrátit domů. Je ale také jasné, že návrat s takto nemocným dítětem bude jiný, než s dítětem zdravým.
Doteď měl Samík svůj pokoj společně s malým bráškou. Z mnoha důvodů by bylo nejlepší, aby měl Samík svou ložnici s veškerým zařízením. Finanční situace je špatná. Maminka stihla koupit čističku vzduchu, sušičku na prádlo a ostatní finance se použily na cesty a věci spojené s léčbou.
A nyní vás my, přátelé rodiny žádáme o jakoukoliv finanční pomoc, která jim usnadní návrat domů. Veškeré vybrané finance budou použity na vybavení nového pokoje, který byl zatím ložnicí rodičů, ale ty se přemístí do obývacího pokoje, aby měl Samík svůj klid a prostor. Pokud by nějaké finance zůstaly, tak budou použity na náklady spojené s cestami, do které spadá i oprava aktuálně nepojízdného auta, aby mohla rodina v případě akutní hospitalizace za Samem dojíždět. S pomocí přišla i rodina Zaoralova ze Stříbra. „Víme, že peníze jim zdraví syna nevrátí, ale mohou jim usnadnit celou situaci. Maminku Lenku znám od malička, vyrůstaly jsme spolu v jedné ulici a pak se i naše děti kamarádily. Sama mám také dvě děti a tohle je asi to nejmenší, co teď pro její rodinu můžu udělat,“ uvedla Jitka Zaoralová ze Stříbra. Přátelé vytvořili tedy TRANSPARENTNÍ ÚČET. „Prosíme za maminku, Samíka i jeho rodinu za jakoukoliv částku kterou můžete přispět. Stav transparentního účtu lze prověřit na webu banky Moneta po zadání čísla do vyhledávání transparentních účtů. K dispozici je veškerý pohyb na účtu.
Veškeré zdravotní dokumentace mám u sebe, ale z důvodu soukromí nebudou zveřejněny, děkujeme za pochopení,“ dodala Zaoralová.
Číslo transparentního účtu:
265247092/0600 

Čtete také www.sihelska.cz