SVATOMARTINSKÉ HODY
11 listopadu, 2015|Posted in:
878x přečteno
Datum / čas
Date(s) - 11/11/2015
11:00
kategorie ne kategorie
U příležitosti svátku sv. Martina, který tradičně symbolizuje ukončení barevných podzimních měsíců, dobu zrání vína a oznamuje příchod zimy si Vás dovolujeme pozvat na SVATOMARTINSKÉ MENU
Kdy: Dne 11. 11. 2015
Od 11:11:11 až do večera v restauraci Motorest Vlčák v Černošíně
Předkrm: Husí škvarkové sádlo s čerstvým domácím chlebíkem
Polévka: Hovězí vývar s husími játrovými knedlíčky
Hlavní chod: Husí stehno dozlatova pečené na švestkách, podávané s červeným a bílým zelím se špekovým knedlíkem
Dezert: Vanilkové zmrzlé překvapení šéfkuchařky
Vínečko: Svatomartinské víno z Moravy (rodinné vinařství Krist), ke každému menu 2 dcl zdarma
Rezervace nutná: přímo v Motorestu nebo telefonicky (tel.: 773 301 016).
Po celý den Lahev kvalitního svatomartinského vína (bílé a růžové)
TRADICE SVATOMARTINSKÉ HUSY
O pečení husy v tomto období se traduje několik pověstí. Nejznámější pověst praví, že když měl být svatý Martin jmenován biskupem, z vrozené skromnosti se před touto poctou ukryl do husince. Místo toho, aby husy Martinovu skrýš bránily, zradily jej svým kejháním, a proto skončily na pekáči.
Motorest Vlčák
Černošín