FESTIVAL ZAHRADY

11 května, 2019|Posted in:

#_LOCATIONMAP

Datum / čas
Date(s) - 11/05/2019
14:00 - 23:00

kategorie ne kategorie


Srdečně zveme rodiny s dětmi a všechny příznivce dobrého jídla, hudby a pohybu na první ročník sportovně-kulturně-gastronomického festivalu ZAHRADY. Z názvu je zřejmé, že celé odpoledne bude probíhat v minoritských zahradách a v jejich blízkosti . Věříme, že druhou květnovou sobotu, tedy 11.května, na kdy jsme pro vás akci připravili, bude přát krásné počasí, abyste si mohli vychutnat hudebně-kulturní  produkci, abyste si mohli posedět u gastrostánků a užili si piknik na trávníku. Zážitek umocní od 14:00 svou hrou na  piáno pan Jan Sedláček a o hudební vystoupení se postarají také žáci ZUŠ. Od 18.00 hodin uslyšíte stříbrskou kapelu THE APRILL a od 20:00 hodin zakončí hudební odpoledne skupina HAMLETI. Budeme rádi, když si přijdete vychutnat nejen gastronomickou, ale i kulturní nabídku s vlastní piknikovou dekou.

 

Mysleli jsme i na rodiny s dětmi. Pro ně budou od 14:00 hodin v muzejním náměstí připraveny tvořivé dílničky zaměřené například na malování triček, či navlékání náramků a další kreativní činnosti. Součástí dílniček bude i fotokoutek, kde se budou moci děti s rodiči vyfotit a fotografii si  odnést domů na památku.

 

Pro příznivce sportovních aktivit proběhnou od 15:30 v Pivovarské ulici závody rodičů s kočárky a závody dětí na odrážedlech, kolových odrážedlech a dětských kolech. Registrace budou probíhat před budovou DDM. Věříme, že symbolické startovné, které činí 20,- Kč, přiláká dostatek dětí i rodičů. Nejmenší závodníci budou rozděleni podle věkových kategorií (nejmladší 2019 a nejstarší 2013). Těšit se mohou malé děti ( tedy nejen děvčátka) na speciální kategorii –  závod s dětskými kočárky. (Je nutné si na závody dovézt vlastní kočárky,kola i odrážedla.) Těsně před vyhlášením výsledků jsme pro vás připravili ukázku lekce strolleringu s Mámou v běhu. Jedná se o outdoorový fitness program pro maminky s kočárky a jejich ratolestmi. Cílem tohoto programu je motivovat maminky k pravidelnému pohybu a ukázat, že sportovat lze i s kočárkem.

Naším přáním je, abyste si druhou květnovou sobotu spolu s námi užili.

Těší se na vás Máma v běhu, cvičitelka Markéta a Dobroty Turek!