KURZY – ZDOKONALTE SVOU KOMUNIKACI

8 dubna, 2015|Posted in:

#_LOCATIONMAP

Datum / čas
Date(s) - 08/04/2015
9:30

kategorie ne kategorie


Přejete si zlepšit vztahy ve své rodině?
Chcete se těšit na čas strávený s dětmi a dny s nimi si užívat, ne se jen snažit přežít?
Udělejte si čas na sebe a pojďte se setkávat s podobně naladěnými rodiči ve skupině vedené zkušenými lektorkami společnosti Koventina.
V našich kurzech vám nabídneme jiný úhel pohledu na chování dětí, ale především možnost změny komunikace tak, abyste nemuseli se svými dětmi bojovat; čas také věnujeme práci s emocemi (pod nimiž se vždy skrývají nějaké neuspokojené potřeby) a tomu, jak sobě i dětem pomoci zvládat vypjaté situace a jak rozvíjet emoční inteligenci.
Věříme, že je důležité, aby si účastníci kurzů nalézali svoji cestu a že vlastní zkušenost je nenahraditelná. Zároveň nabízíme srozumitelnou formou užitečné informace a tipy a společně sdílíme své zkušenosti a zážitky.
Naše společná cesta ke svobodě, respektu, lásce a harmonii nás naplňuje a dává nám hluboký smysl. Přidejte se k nám. :o)
Na jaká témata se v kurzu můžete těšit:

1) Vztahy a komunikace – Mapování existujících modelů komunikace a podmínek vedoucích k partnerské komunikaci

V prvním bloku základního kurzu prozkoumáme nejen různé možnosti přístupu k výchově dětí, ale také způsoby vztahování se a komunikace mezi dospělými. Čas a prostor bude věnován reflexím umožňujícím odlišný úhel pohledu na vlastní osvojené vzorce chování a lepší pochopení toho, proč se v některých situacích chováme způsobem, který bychom rádi změnili.

Společně objevíme podstatu partnerského, respektujícího vztahu, seznámíme se s dovednostmi potřebnými pro komunikaci „bez poražených“ a vyvodíme zásady této komunikace.

 

2) Emoce a potřeby – Jak nenásilně komunikovat v situaci, kdy pociťujeme silné emoce, nebo jsou v emocích ti, s nimiž komunikujeme

V tomto bloku věnujeme čas zastavení se sami u sebe a vnímání, jakou roli hrají potřeby a pocity v našem životě. Reflexe naší zkušenosti nám pak poskytne možnost poodstoupit, a získat tak potřebný nadhled (Proč se v emocích chováme právě takto? Je možné ze začarovaného kruhu emocionálních reakcí při konfliktu vystoupit? Uvědomuji si skutečně, co potřebuji, a dokážu to druhým sdělit? Co když se dítě vzteká a nevnímá mě? Proč se dítě zlobí, když mu vše chci v klidu vysvětlit?).

Při hledání strategií změny komunikace v emočně náročných situacích se nejprve zaměříme na vlastní emoce, abychom posléze byli schopni poskytnout empatii druhým.

„Zkušenost není to, co se člověku přihodí, ale to, co udělá s tím, co se mu přihodilo.“ (A. Huxley)
plzen