Hudba, tvorba, hledání rovnováhy – Land And Art

26 srpna, 2022|Posted in: AKCE

#_LOCATIONMAP

Datum / čas
Date(s) - 26/08/2022 - 28/08/2022
0:00

kategorie


I letos na konci léta se koná pohádkové setkání v srdci Krušných hor, v zanikající osadě Königsmühle. Na co se můžete 26. – 28. 8. 2022 těšit?
Letos to bude ve znamení: „Hledání rovnováhy“. A to nejen v samém údolí, ale také v celém Krušnohoří. V současnosti je také velikým tématem vyrovnávání se s velkými společenskými tlaky, které na nás současnost vyvíjí. A proto jsme do programu zařadili také přednášky a workshopy v tématu nacházení psychické rovnováhy a pohody. Budete si moci ozkoušet širokou paletu psychologických, terapeutických a koučinkových metod. Můžete se společně s vašimi dětmi naučit hravou metodu tvorby rodového stromu. K tomu všemu vám bude hrát relaxační hudba, například fenomenální Patrik Kee Kedzirski. Svižnou rytmikou vás roztančí hudebníci a dj’s z Německa, např. Circus Playpad. Zahrají nám i skvělí romští G-lant Chomutov. Zasmějete se s improvizačním divadlem Longformy z Prahy. Studenti multimédií vám představí první várku děl, která v rámci výuky vytváři pro Krušné hory. Jakub Kostur vás seznámí s ručním tesáním, které úspěšně provozuje v Rašovicích – tzv. Vlaštovčím údolí. Společně s rodačkou z Königsmühle zavzpomínáme na dobu dávno minulou.
Samozřejmostí je přehlídka špičky českého a německého landartu, která začíná v sobotu po poledni. O fyzickou pohodu se postarají masáže Zuzany Fišerové, jóga Ivanky Toušové, protáhnete se s Eliškou Failovou. U srdce vás zahřeje malování obrázků s Naďou Hoštovou. Nebude chybět prográmek pro děti – landartová dílnička, broušení kamenů či rýžování stříbra.
Dozvíte se i leccos o Krušných horách – např. Díky přednášce Vladimíra Melichara, která se bude týkat i příprav na vyhlášení CHKO Krušné hory. A pokud nám vyjde počasí, tak si můžete prohlédnout díky hvězdářskému dalekohledu noční oblohu nad Krušnohořím.
Budeme se na vás moc těšit během víkendu zázraků v Königsmühle.
Jednodenní vstupné činí 250 Kč, vstupenka na všechny tři dny pouhých 500 Kč.
Čekat vás bude tradiční welcome drink od Becherovky, hospůdka Honzy Slámy a kuchyně našich německých kamarádů z Annaberg-Buchholz.
Mnohokrát děkujeme za podporu Česko-německému fondu budoucnosti, společnosti Feminos, a Lesům České republiky. Samozřejmě i partnerským organizacím Lichtfabrik a Lazarus z Annaberg-Buchholz. Speciální poděkování patří společnosti Pernod Ricard za podporu v podobě nápojů a to nejen Becherovky.
Za spolek DoKrajin
Petr Mikšíček