SVATOMARTINSKÉ HODY

11 listopadu, 2015|Posted in:

#_LOCATIONMAP

Datum / čas
Date(s) - 11/11/2015
11:00

kategorie ne kategorie


U příležitosti svátku sv. Martina, který tradičně symbolizuje ukončení barevných podzimních měsíců, dobu zrání vína a oznamuje příchod zimy si Vás dovolujeme pozvat na SVATOMARTINSKÉ MENU

Kdy: Dne 11. 11. 2015

Od 11:11:11 až do večera v restauraci Motorest Vlčák v Černošíně

Předkrm: Husí škvarkové sádlo s čerstvým domácím chlebíkem

Polévka: Hovězí vývar s husími játrovými knedlíčky

Hlavní chod: Husí stehno dozlatova pečené na švestkách, podávané s červeným a bílým zelím se špekovým knedlíkem

Dezert: Vanilkové zmrzlé překvapení šéfkuchařky

Vínečko: Svatomartinské víno z Moravy (rodinné vinařství Krist), ke každému menu 2 dcl zdarma

Rezervace nutná: přímo v Motorestu nebo telefonicky (tel.: 773 301 016).

Po celý den Lahev kvalitního svatomartinského vína (bílé a růžové)

TRADICE SVATOMARTINSKÉ HUSY

O pečení husy v tomto období se traduje několik pověstí. Nejznámější pověst praví, že když měl být svatý Martin jmenován biskupem, z vrozené skromnosti se před touto poctou ukryl do husince. Místo toho, aby husy Martinovu skrýš bránily, zradily jej svým kejháním, a proto skončily na pekáči.

Motorest Vlčák

Černošín